AddToAny

Nye tider krever nye løsninger

Mimmi Kvisvik, forbundsleder Snart er det landsmøte. Jeg gleder meg. Dette blir FOs 7. landsmøte selv om det er første gang det heter landsmøte. Tidligere kalte vi det kongress.
Samlingskongressen fant sted i Ålesund, der de tre forbundene først måtte ta stilling til sammenslåing. Den 19. november 1992 hadde alle bestemt seg for å gå sammen i Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere, forkortet FO. Neste dag, 20. november ble samlingskonferansen åpnet.

Også i år åpner vi vårt landsmøte 20. november. Vi samles i respekt for de modige menn, og ikke minst kvinner, som gikk foran. Det stiller krav om å bruke historien som grunnmur for framtiden. Vi skal huske at sementen nå er tørr, så selv om fotavtrykkene står igjen, skal vi ikke stå fast i støpen. Nye tider krever nye løsninger. Å gå videre handler om «å våge å miste fotfeste en liten stund», som Søren Kirkegaard beskriver det.

Jeg ønsker meg et landsmøte preget av vår stolte historie, men ikke minst et landsmøte som peker framover bygd på de prinsipper, tradisjoner og erfaringer vi bærer med oss. Vi skal gjøre opp status for landsmøteperioden, stadfeste politikk og peke ut retning og organisering av arbeidet.

Forskjellene øker, presset merkes på pensjoner og arbeidstid, stønader kuttes, sosiale problemer reduseres til individuelle utfordringer og sosialfaglige perspektiver defineres ut. Rammebetingelsene for gode helse- og sosialtjenester reduseres, ulikelønnen består, medlemmene våre utsettes for vold og trusler i stort omfang, organisasjonsgraden går ned, og den norske modellen er satt i spill. Alt dette og mer til skal debatteres på landsmøtet. Vi skal nok en gang løfte fagforeningspolitikk, helse- og sosialpolitikk og profesjonspolitiske spørsmål. FO er gjenkjennelig og forutsigbar. Det liker vi.

Vi vet at vår tids utfordringer krever politisk analyse, strategisk arbeid og god organisering. For å lykkes må vi til

Les mer

Flere saker fra Fontene forskning

Å jobbe med barnevern utsetter fagfolkene for stor følelsesmessig slitasje. Slitne medarbeidere sier opp, og så blir de andre enda mer slitne. Barnevernstjenesten må sørge for at de ansatte blir.
Fontene forskning 07.02.2020
I denne artikkelen er kjønnslikestilling som verdi og væremåte utgangspunkt for en diskusjon om sosialt arbeid som viktig instans i realiseringen av et inkluderende samfunn. Vi analyserer arbeid med minoritetsetniske menn.
Fontene forskning 07.02.2020
HÅP OG SOSIALT ARBEID er tittelen på den første artikkelen i denne utgaven. Marianne Arvanitidis og Bennedichte Rappana Olsen skriver «Mangel på håp representerer et mørke det er vanskelig å holde ut».
Fontene forskning 07.02.2020
Har fedrenes psykiske vansker i barns første leveår noen betydning for barnas psykososiale utvikling? En litteraturgjennomgang
Fontene forskning 06.02.2020
Radikalisering er en risikosone som barnevernet bør være opptatt av.
Fontene forskning 06.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt