BUSKAP
16.09.2019
For å få grønn klauvhelsestatus blir det stilt krav til omfanget av klauvskjæring i besetningen.
Det omsettes ca. 100 000 storfe i Norge hvert år. Potensialet for smittespredning med livdyr er derfor stort, og dette påfører storfenæringa store økonomiske tap og går ut over dyrevelferden. Kjøttbransjen har som målsetting å gjøre omsetning av storfe mer smittesikker. Første september innføres nye anbefalinger for omsetning av storfe. Ei gruppe sammensatt av personer som jobber med omsetning av livdyr gjennom Nortura og KLF-bedriftene samt personer fra Animalia har sittet i gruppa.
Når «klauvhelsestatus» for alle besetninger er etablert i Dyrehelseportalen, vil gruppa arbeide videre med anbefalingene for godkjenning i kjøttbransjen. De vil bli kjøttbransjens retningslinjer.
Hindre spredning av sjukdom
Det er tre sjukdommer storfenæringa i dag jobber for å redusere; digital dermatitt (smittsom hudbetennelse i klauvområdet), BRSV (luftveissjukdom) og BCoV (diaré). Andre sjukdommer det er viktig å unngå spredning av er smi
Gå til medietNår «klauvhelsestatus» for alle besetninger er etablert i Dyrehelseportalen, vil gruppa arbeide videre med anbefalingene for godkjenning i kjøttbransjen. De vil bli kjøttbransjens retningslinjer.
Hindre spredning av sjukdom
Det er tre sjukdommer storfenæringa i dag jobber for å redusere; digital dermatitt (smittsom hudbetennelse i klauvområdet), BRSV (luftveissjukdom) og BCoV (diaré). Andre sjukdommer det er viktig å unngå spredning av er smi