Kjøkkenskriveren
26.02.2024
Fagskolen AOF har skreddersydd en utdanning som er aktuell for matverter og postverter som jobber i helseog omsorgstjenesten. Utdanningen starter til høsten og det er mulig å søke allerede nå.
«Mat, ernæring og måltider i helse- og omsorgstjenesten», er et helt nytt deltidsstudium som går over to år, og som kan kombineres med jobb. Undervisningen foregår digitalt og med fysiske samlinger. Fra Fagskolen AOF heter det at studiet passer for alle som ivaretar mattilbudet i helse- og omsorgstjenester i jobben, og andre som ønsker mer kompetanse om mat og ernæring. For å søke på studiet, kreves enten fagbrev eller realkompetanse. Utdanningen gir 60 studiepoeng og fagskolegrad.
Studiet er bygd opp av fem moduler, og inneholder emner som kommunikasjon, ernæringslære, digitale verktøy, daglig drift av postkjøkken og kunnskap om ulike etiske dilemmaer som matverter kan møte i arbeidshverdagen. Studiet skal også bidra til en økt forståelse for ulike mattradisjoner, og hvilken betydning mattilbudet har for enkeltmennesket, men også i et samfunnsperspektiv. Det er allerede nå mulig å søke via Fagskolen AOF på følgende studiesteder: Oslo, Tromsø, Trondheim, Hamar og Larvik.
UTÅLMODIG
Det er Fagforbundet og blant annet ledelsen ved Oslo universitetssykehus som har tatt initiativ og utviklet utdanningen som Fagskolen AOF nå setter i gang. Kost- og ernæringsforbundet har sittet i referansegruppen, og ønsker den nye utdanningen velkommen.
- Det er en kjent utfordring at den matfaglige kompetansen ikke alltid når fram til pasientene, så dette vil kunne bidra til bedre matomsorg på avdelingene, sier Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernæringsforbundet.
Leder for Faggrup
Gå til medietStudiet er bygd opp av fem moduler, og inneholder emner som kommunikasjon, ernæringslære, digitale verktøy, daglig drift av postkjøkken og kunnskap om ulike etiske dilemmaer som matverter kan møte i arbeidshverdagen. Studiet skal også bidra til en økt forståelse for ulike mattradisjoner, og hvilken betydning mattilbudet har for enkeltmennesket, men også i et samfunnsperspektiv. Det er allerede nå mulig å søke via Fagskolen AOF på følgende studiesteder: Oslo, Tromsø, Trondheim, Hamar og Larvik.
UTÅLMODIG
Det er Fagforbundet og blant annet ledelsen ved Oslo universitetssykehus som har tatt initiativ og utviklet utdanningen som Fagskolen AOF nå setter i gang. Kost- og ernæringsforbundet har sittet i referansegruppen, og ønsker den nye utdanningen velkommen.
- Det er en kjent utfordring at den matfaglige kompetansen ikke alltid når fram til pasientene, så dette vil kunne bidra til bedre matomsorg på avdelingene, sier Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernæringsforbundet.
Leder for Faggrup