AddToAny

NRF PRESTERER BRA I KROATIA

NRF PRESTERER BRA I KROATIA
I en sammenligning av NRFxHolstein-krysningskyr med ren Holstein i en besetning i Kroatia kommer krysningene ut med bedre produksjon, fruktbarhet og helse.
Den første utprøvingen av NRF i Kroatioa har skjedd i regi av selskapet Belje. Belje er det største landbruks- og matselskapet i Kroatia med et landbruksareal på 200 000 dekar. Husdyrproduksjonen, som inkluderer både gris, storfekjøtt og melkeproduksjon, er fordel på 25 gårder. Fem av gårdene driver melkeproduksjon med plass til fra 1 750 melkekyr på den største til 320 på den minste. En er en ren kvigeoppdrettsgård med kapasitet til 1 300 kviger, og en driver spesialisert kalveoppdrett med kapasitet til 2 600 kalver. Kalvene blir levert hit i en alder på 15 til 30 dager, og kvigekalvene sendes videre til kvigegården når de er 11 måneder, mens oksekalvene slaktes seks måneder gamle. All melk fra Beljegårdene leveres til eget meieri.

3 600 melkekyr
Katarina Bilandzija er koordinator for storfeavl i Belje-selskapet. Hun har vært med på utprøvingen av NRF, og er en av forfatterne bak en artikkel i et kroatisk tidsskrift der resultatene har blitt publisert. Katarina forteller at Belje nå har totalt 3 600 melkekyr, men planen er å øke til 4 000 som er det de har kapasitet til. På gården Mitrovac, der NRF-krysningene er, fôrer de seks ulike fôrrasjoner. Tre av rasjone
Gå til mediet

Flere saker fra BUSKAP

Debatten pa arsmotet om mulig sammenslåing med Tyr endte med at et afternativt Forslag ha vest ble vedtatt med knapp margin mot styreks opprinnelige forsalg.
BUSKAP 24.05.2024
i Tett og god oppfolging av beitet gir melk pa tanken og lage -ffirkostriaelen
BUSKAP 24.05.2024
Ta ut kyr som står på slaktelista. De tar opp kapasitet og hindrer de lavrangerte.
BUSKAP 24.05.2024
Forlag ret er verdt mange hundre tusen på enkelte gårder. Da gjelder det å berge dette 16ret helt frem til f6rbrettet. I noen tilfeller ser vi at mus, rotter og vand gjør stor skade på særlig rundballer. Hvordan unngår vi dette? Man kan redusere problemet dersom man kjenner litt til smågnagerne sin biologi og levemåte.
BUSKAP 24.05.2024
BUSKAP 24.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt