På rad og rekke står de der - tre gigantiske, røde treskere med 3,5 meter brede pickup-er, klare til å spise seg gjennom dekar på dekar med erteåker. Akkurat nå står de imidlertid rolige, høstelaget venter på neste lastebil.
- Fabrikken i Tønsberg har en mottakskapasitet på 10 tonn i timen. Målet vårt er å serve dem hele døgnet, forteller skiftleder Reidar Gjelsås.
BlålysHan er ansvarlig for å fintune de engelske doningene til å yte sitt ytterste, koordinere transport og holde gutta som kjører 12-timers skift, ved godt mot.
- Det har vært litt opphold på grunn av været i sommer, men vi prøver å få maskinene til å gå hele døgnet, hele uka. Halvveis i sesongen bytter lagene på å kjøre dag og natt, forteller Gjelsås.
Grunnet nattarbeidet oppstår det hver sesong noen hendelser med naboer som helst ønsker nattesøvnen uforstyrret.
- Begge lagene har hatt blålys etter seg. Vi er etter hvert blitt berykta for å jobbe om natta, smiler skiftlederen, som understreker at kjøringa om natta ikke er for moro skyld.
- Ertene høstes etter T-tall, en indikator på hardheten på ertene. Skalaen går fra 80 til 160, der skikkelig søte erter er rundt 100. Utover i sesongen vokser ertene