AddToAny

Norden kan bli et dumpingsted for juksemat

Norden kan bli et dumpingsted for juksemat
Eksperter antyder at minst 10 prosent av maten som omsettes ikke er det den utgir seg for. - Man må teste for å komme problemet til livs, sier Eirin Schrøder.
Schrøder er markedsutvikler i Eurofins Food & Feed Testing Norway, den norske avdelingen av et stort, internasjonalt laboratorium som gjør alle typer tester for det offentlige, industri og andre. Det er blant annet Eurofins som har gjort laboratorieundersøkelsene for VG, som har hatt en rekke artikler om matjuks de siste par ukene.



- Bør teste mer Eirin Schrøder er redd svindlere ser på Norden som et enkelt sted å få avsetning for mat som enten er utspedd med andre råvarer eller helt andre arter enn oppgitt. Hun frykter at aktørene ikke har gjør nok for å teste det de kjøper inn.

- Å gjøre flere tester vil ha en oppdragende effekt. Vi opplever at det er lite fokus på det med matjuks i Norge. Vi ser også at det er få som bestiller denne typen prøver hos oss sammenliknet med andre land, sier Eirin Schrøder.

Hun stiller spørsmålstegn ved hva kjedene og andre innkjøpere gjør for å teste autentisiteten og andre typer
Gå til mediet

Flere saker fra Dagligvarehandelen

Det var lite å sette fingeren på ved Spar Dilling. Butikken fikk totalt 27 av 30 poeng, som er helt i toppen av butikktesten.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
Spar Dilling er den beste butikken så langt i den nye butikktesten. Det ble butikksjef Ingun Delbekk Kristiansen veldig glad for å høre.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
pepsi Max styrker sin posisjon jevnt og trutt. Nå skal den nye varianten Electric bidra til ytterligere. salg.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
Endelig er ferske, norske grønnsaker i sesong igjen. Bama Dagligvare, som leverer produkter til Norgesgruppen, er klare med en lang rekke sesongprodukter, i tillegg til mange helt nye.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
prior har lansert påleggsfavoritten Løvtynn Kyllingfilet Grillet. Det er tynnskårede skiver av kyllingfilet som er grillet på åpen flamme, noe som skal gi grillskorpe og en ekstra smakfull opplevelse.
Dagligvarehandelen 30.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt