Dagligvarehandelen
03.05.2016
Eksperter antyder at minst 10 prosent av maten som omsettes ikke er det den utgir seg for. - Man må teste for å komme problemet til livs, sier Eirin Schrøder.
Schrøder er markedsutvikler i Eurofins Food & Feed Testing Norway, den norske avdelingen av et stort, internasjonalt laboratorium som gjør alle typer tester for det offentlige, industri og andre. Det er blant annet Eurofins som har gjort laboratorieundersøkelsene for VG, som har hatt en rekke artikler om matjuks de siste par ukene.
- Bør teste mer Eirin Schrøder er redd svindlere ser på Norden som et enkelt sted å få avsetning for mat som enten er utspedd med andre råvarer eller helt andre arter enn oppgitt. Hun frykter at aktørene ikke har gjør nok for å teste det de kjøper inn.
- Å gjøre flere tester vil ha en oppdragende effekt. Vi opplever at det er lite fokus på det med matjuks i Norge. Vi ser også at det er få som bestiller denne typen prøver hos oss sammenliknet med andre land, sier Eirin Schrøder.
Hun stiller spørsmålstegn ved hva kjedene og andre innkjøpere gjør for å teste autentisiteten og andre typer
Gå til mediet- Bør teste mer Eirin Schrøder er redd svindlere ser på Norden som et enkelt sted å få avsetning for mat som enten er utspedd med andre råvarer eller helt andre arter enn oppgitt. Hun frykter at aktørene ikke har gjør nok for å teste det de kjøper inn.
- Å gjøre flere tester vil ha en oppdragende effekt. Vi opplever at det er lite fokus på det med matjuks i Norge. Vi ser også at det er få som bestiller denne typen prøver hos oss sammenliknet med andre land, sier Eirin Schrøder.
Hun stiller spørsmålstegn ved hva kjedene og andre innkjøpere gjør for å teste autentisiteten og andre typer