AddToAny

NHF-lederen: - Levekår er grunnleggende for likestilling

Funksjonshemmede opplever at merkostnadene øker mens inntektene faller, hevder Norges Handikapforbund, som støtter forslaget om en egen levekårsutredning.
Tweet

«Økonomiske levekår er grunnleggende for funksjonshemmedes muligheter til å leve og delta likestilt med andre. Vår erfaring er at merkostnadene funksjonshemmede har øker. Samtidig strammes det inn på inntektssiden.»

Det skriver forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Norges Handikapforbund i en høringsuttalelse til SVs forslag om å utrede funksjonshemmedes levekår.

Dyrtid forsterker ulikhet

«Det har skjedd mange endringer uten at helheten og konsekvenser er dokumentert», skriver Brandvik.

Hun viser til nedgang i grunn- og hjelpestønad, endring i bostøtte, tilskudd til boligtilpasning og økte egenandeler på mange områder.

«Det er ikke kunnskaper om hvordan dette slår ut samlet sett på økonomiske levekår og muligheter til å delta likestilt med andre. Dagens situasjon med dyrtid er med på å forsterke ul

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

MENINGER: Så da var vi her igjen. Den «sinte mora fra helvete», er om mulig blitt enda sintere, skriver Monica Tangen i dette innlegget.
Handikapnytt 24.03.2023
Offentlige instanser som ennå ikke har universell utforming på plass, risikerer nå dagbøter dersom de ikke følger pålegget om å opprette tilgjengelighetserklæring.
Handikapnytt 23.03.2023
(NTB-DPA:) Europa sliter med å holde på helsearbeidere som er utbrent som følge av pandemien. Helsesektoren må tiltrekke seg flere folk for å unngå krise, advarer WHO.
Handikapnytt 23.03.2023
Rullestolbruker Ann-Sissel (Pia) Johansen kommer seg ikke inn i garasjen, der bilen hennes står parkert. Nav nekter å reparere døråpneren, til tross for at det var de som installerte den for 10 år siden.
Handikapnytt 22.03.2023
Seks organisasjoner har sendt et brev til Kommunal- og distriktsdepartementet, der de ber om at finansiering av dørautomatikk blir nærmere utredet.
Handikapnytt 22.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt