HK-Nytt
25.04.2016
Når du og jeg bestiller matvarer på nett, kan det føre til færre butikkjobber - og flere lagerjobber.
Det ligner jo litt på en butikk, lokalet er fylt med hylle på hylle med matvarer. Men i mellom dem flyr det unge jenter og gutter med hver sin tralle som de fyller opp med matvarer bestilt på nett av deg og meg. I fjor høst var de 75 ansatte på Kolonials lager på Kalbakken i Oslo, nå er de 200 som jobber døgnet rundt for å dekke den stadig økende etterspørselen. Her fylles hyllene med varer av ett team, et annet plukker varer, et tredje har ansvaret for lasting av bilene, og et fjerde sørger for at infrastrukturen fungerer. Selskapet er i ferd med å vokse seg ut av lokalene etter bare et år. Snart flytter de fra 2.500 kvadratmeter her, til 13.000 kvadratmeter på Icas gamle lager på Karihaugen lengst nord i hovedstaden.
Maten på døra Er det en aldri så liten revolusjon vi ser på lageret på Kalbakken? Eller er det en flopp? For selv om nettselskapet øker omsetningen uke for uke, omsetter det nå i april, på sitt største så langt, for åtte millioner kroner i uka. Det er like mye som ti gjennomsnittlige matbutikker i Norge omsetter for i samme periode. Her til lands har vi mer enn 400 matbutikker, som f
Les opprinnelig artikkelMaten på døra Er det en aldri så liten revolusjon vi ser på lageret på Kalbakken? Eller er det en flopp? For selv om nettselskapet øker omsetningen uke for uke, omsetter det nå i april, på sitt største så langt, for åtte millioner kroner i uka. Det er like mye som ti gjennomsnittlige matbutikker i Norge omsetter for i samme periode. Her til lands har vi mer enn 400 matbutikker, som f