AddToAny

Nattbakerne

De er glade for at nordmenn flest spiser brød og kaker til frokost. Derfor er det stor aktivitet og god stemning i fabrikken denne natta. NNN-tillitsvalgt Henny Pondemer (64) vet at 2020 vil bli et spennende år for henne og de 40 kollegene ved Bakehuset i Trondheim.
Mørket senker seg over det store lagerbygget i nærheten av travbanen i Trønderhovedstaden når Henny Pondemer stempler inn. Her jobbes det hardt hele natta for at du og jeg får de beste ferske bakevarene til frokost. Lukten av ferske brød og søtsaker kiler i nesen mens vi går igjennom lokalet.

Tryggere arbeidsplass
Bakehuset består av elleve lokalbakerier og er et heleid selskap av NorgesGruppen. De er i dag landets største bakehus. Pondemer er glad for at de nå er inne i Norges-Gruppen. Dette gir større sikkerhet og trygghet for alle ansatte, mener hun.
- Jeg har vært igjennom mange omstillinger, men det blir en tryggere arbeidsplass når vi nå er en del av et større konsern. Det er gode HMS-rutiner, og vi har få arbeidsulykker her. Jeg er glad for at alle ansatte får tilbud om HMS og sikkerhetskurs hvert år, sier hun.

Produksjonsprosessen
Fristelsene kommer på rekke og rad. Her pyntes, stables og organiseres all baksten. Om ettermiddagen og kvelden produserer de bare brød og småkaker, mens bollene bakes på dagtid. På dagtid forberedes også baksten som skal pakkes på natta.
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

Regjeringen legger fram den nye perspektivmeldingen allerede neste år, ett år tidligere enn det som er vanlig.
NNN-arbeideren 25.10.2019
Den varme havregrøten med sukker og kanel smelter i munnen, Go'morgen yoghurten i kantina glir ned med kaffen. Per Arne Isaksen (58), leder for NNN-Klubben TINE Meieriet Tunga, er ikke sulten. Han er mer opptatt av de ansattes ve og vel.
NNN-arbeideren 25.10.2019
Naturen kan ta pusten fra enhver turist som besøker øya for første gang. Etter en halv times båttur fra Svolvær er vi der. NNNs tillitsvalgt Kristian Harald Eriksen (47) tar imot oss.
NNN-arbeideren 25.10.2019
Regjeringen foreslår å halvere permitteringstida i fiskeindustrien.
NNN-arbeideren 25.10.2019
Umidjon Shamirzaev kom til Norge fra Usbekistan for ti år siden. Som politisk flyktning. Han hadde et yrke han av ulike grunner ikke kunne bruke i Norge.
NNN-arbeideren 25.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt