NNN-arbeideren
25.10.2019
De er glade for at nordmenn flest spiser brød og kaker til frokost. Derfor er det stor aktivitet og god stemning i fabrikken denne natta. NNN-tillitsvalgt Henny Pondemer (64) vet at 2020 vil bli et spennende år for henne og de 40 kollegene ved Bakehuset i Trondheim.
Mørket senker seg over det store lagerbygget i nærheten av travbanen i Trønderhovedstaden når Henny Pondemer stempler inn. Her jobbes det hardt hele natta for at du og jeg får de beste ferske bakevarene til frokost. Lukten av ferske brød og søtsaker kiler i nesen mens vi går igjennom lokalet.
Tryggere arbeidsplass
Bakehuset består av elleve lokalbakerier og er et heleid selskap av NorgesGruppen. De er i dag landets største bakehus. Pondemer er glad for at de nå er inne i Norges-Gruppen. Dette gir større sikkerhet og trygghet for alle ansatte, mener hun.
- Jeg har vært igjennom mange omstillinger, men det blir en tryggere arbeidsplass når vi nå er en del av et større konsern. Det er gode HMS-rutiner, og vi har få arbeidsulykker her. Jeg er glad for at alle ansatte får tilbud om HMS og sikkerhetskurs hvert år, sier hun.
Produksjonsprosessen
Fristelsene kommer på rekke og rad. Her pyntes, stables og organiseres all baksten. Om ettermiddagen og kvelden produserer de bare brød og småkaker, mens bollene bakes på dagtid. På dagtid forberedes også baksten som skal pakkes på natta.
Les opprinnelig artikkelTryggere arbeidsplass
Bakehuset består av elleve lokalbakerier og er et heleid selskap av NorgesGruppen. De er i dag landets største bakehus. Pondemer er glad for at de nå er inne i Norges-Gruppen. Dette gir større sikkerhet og trygghet for alle ansatte, mener hun.
- Jeg har vært igjennom mange omstillinger, men det blir en tryggere arbeidsplass når vi nå er en del av et større konsern. Det er gode HMS-rutiner, og vi har få arbeidsulykker her. Jeg er glad for at alle ansatte får tilbud om HMS og sikkerhetskurs hvert år, sier hun.
Produksjonsprosessen
Fristelsene kommer på rekke og rad. Her pyntes, stables og organiseres all baksten. Om ettermiddagen og kvelden produserer de bare brød og småkaker, mens bollene bakes på dagtid. På dagtid forberedes også baksten som skal pakkes på natta.