AddToAny

Nabolagshotellet

I snaue fem år har Oslo-borgere og tilreisende måttet bevege seg rundt byggeplassen ved gamle Oslo Lysverker på Solli plass, og lurt på hva som foregår på innsiden av det karakteristiske teglsteinsbygget.
I dag kan du sjekke inn i Oslos nye nabolagshotell eller ta en drink der etter arbeidstid.

Det nye hotellet Sommerro er nemlig ikke bare et hotell. Det nye kvartalet huser blant annet leiligheter, serveringssteder, egen kino, kulturscene og Vestkantbadet. Arkitektnytt har snakket med skaperne bak det nye, gamle bygget, og hørt hva som skjuler seg på innsiden.

HOTELLET FOR ALLE

- Sommerroprosjektet har fått masse internasjonal oppmerksomhet og blir publisert en rekke steder for tiden. Det er hyggelig at prosjektet blir så godt mottatt! forteller en entusiastisk Øystein Sjøstrand, arkitekt hos LPO og en av prosjektlederne bak Sommerro.

Arkitektene har stått for transformasjonen av de gamle bygningene og de nye leilighetene i bakkant. Han mener det er tydelig at konseptet treffer noe hos mange, spesielt som et «nabolagshotell», som var et av målene med prosjektet.

- I navnet ligger det en intensjon om at hotellet skal være et samlingspunkt for folk som bor og arbeider i nærområdet. Tradisjonelt har det ofte vært vanskelig for hoteller å tiltrekke seg gjester utenfra, da det ofte kan fremstå som at hotellets barer, restauranter og fellesarealer er forbeholdt hotellets gjester. Hos Sommerro har vi gjort ting litt annerledes, forteller Sjøstrand.

Et av grepene som ble gjort, var å bevisst flyt- te resep

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Etter mange års kamp ser Obos og Vålerengas befolkning ut til å være enig om Sota-kiosken.
Arkitektnytt 03.02.2023
Hovedstadens innbyggere venter på nytt Tøyenbad. Torsdag meldte Oslobygg KF, kommunens eiendomsforetak, om framskritt: Råbygget i stål og betong er nå ferdig.
Arkitektnytt 02.02.2023
Anken i millionsøksmålet mot arkitektene bak kirkebygget Teglen skal opp i mai.
Arkitektnytt 02.02.2023
- Vi i bransjen får sjokk dersom vi sender inn en byggesøknad som faktisk vurderes som fullstendig og klar til behandling når etaten mottar den. Det tilhører sjeldenhetene.
Arkitektnytt 02.02.2023
Inne i fjellet i Mo i Rana har Norge fått et høyteknologisk anlegg i verdensklasse, med nye imponerende fjellhaller og sikringsmagasiner.
Arkitektnytt 01.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt