AddToAny

- Nå blir det andre boller!

Bransjekvelden «nr.17: Andre boller» fant i fjor vinter sted i byMad, Mad-familiens kafé i Pilestredet i Oslo.
Ledet av tre miljøengasjerte firmaer, Romlaboratoriet, Sane og Spinn samt en sirkulærrådgiver, var målet klart: Interiørarkitektene må stå sammen for å nå miljømålene.

Og det skortet ikke på engasjement. Over halve salen deltok i diskusjonene, og samtalene ville ingen ende ta. Nå ønsker arrangørene flere slike kvelder, og er allerede i gang med å planlegge neste.

NY KURS FOR BRANSJEN

- Bakgrunnen for serien vi har kalt nr.17 og arrangementet denne kvelden, var at vi forstår at vi må dele på erfaringer og kunnskap når det gjelder hvordan vi skal arbeide fremover som faggruppe. Vårt fag har også et ansvar for å utnytte de ressursene vi har - vi blir nødvendigvis nødt til å prosjektere annerledes fremover, forteller Myrna Becker i Sane

Becker ledet kvelden sammen med Kjersti Hoel Gazzola i Romlaboratoriet, Morten Kaels i Spinn Arkitekter og sirkulærrådgiver Kirsti Svenning. Kaels forteller at byggebransjen er et område der det spesielt må reduseres i klimagassutslipp.

- For å få til dette, og for å få frem gode metoder, materiallager og gode håndverkere som forstår dette, må vi være flere som etterspør de samme tjenestene for å kunne være med å endre, forteller Kaels og fortsetter:

- Det har lenge vært snakk om at 70-80 prosent av de byggene som skal benyttes i vår del av verden, allerede er bygget. Det vil si at det er mye rehabilite

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Nesten halvparten av danske arkitekter er ikke klare for de nye bærekraftsmålene som innføres fra årsskiftet.
Arkitektnytt 27.05.2022
Egil Skavang går denne våren av som administrerende direktør i Arkitektbedriftene i Norge. Mannen som overtar heter Steinar Skjerdingstad og kommer fra jobben som salgsdirektør i Selvaag Prosjekt.
Arkitektnytt 27.05.2022
Sørlandets hovedstad utvikles i rasende fart.
Arkitektnytt 25.05.2022
Kommunal- og distriktsdepartementet med 7,1 millionar kroner til samfunns- og arealplanlegginga. Flere arkitektrelaterte prosjekter får midler.
Arkitektnytt 25.05.2022
Mandag 30. mai går fristen ut for å gi innspill til revidert småhusplan i Oslo kommune. Foreløpig har drøyt 500 innspill kommet inn, men få av disse er fra arkitektkontorer.
Arkitektnytt 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt