AddToAny

Monter ekstra hydraulikkuttak på traktoren

Utvendige hydraulikkventiler er praktisk utstyr å ha på gammeltraktoren. Om det dreier seg om å benytte hydraulisk toppstag, redskap med oljemotorer, eller å gjøre den gamle frontlasteren med mekanisk tipp mer anvendelig, finnes det enkle, som mer omstendelige metoder, for å utvide det eksisterende systemet på traktoren.

Gamle traktorer har gjerne kun ett enkelt tipputtak. Dette var tilstrekkelig i ei tid hvor en kun trengte utvendig hydraulikk for å tippe en henger, laste Permaskuffa eller drive en vedkløyver med fri retur av olja. Dersom en ser behovet for flere hydraulikkuttak, trengs det i utgangspunktet kun to tilkoblingspunkter fra traktorens eksisterende anlegg; ett uttak med konstant pumping og én plugg for å returnere olja til reservoaret.

Å bygge hydraulikk er ikke stort verre enn å montere Gardena-koblinger på en hageslange. Såfremt en har kontroll på sentralens porter, gjengetyper og slangedimensjoner, er det lite som kan gå galt. Tilkoblingene til traktoren er heller ikke noen stor utfordring, såfremt en vet hvor en skal hente olja og returnere den til tank.

På traktorer med motormontert hydraulikkpumpe, er det helt uproblematisk å koble inn en sentral med trykk direkte fra pumpe og videreføring til eksisterende hydraulikksystem. Andre traktorer, som Ford og Massey Ferguson, krever mer bearbeiding for å få et system som kan kjøres uavhengig av trepunkt.

Vårt prosjekt er å overhale hydraulikksentralen for en Kellve frontlaster, montert på Fiat 640. Vi vil vise demontering av sentralen og pakningsbytter, samt hvordan du selv kobler deg inn på traktorens eksisterende hydraulikksystem for å hente ut olja.

Enkelt med velgerventil

Dersom traktoren har et eksisterende, dobbeltvirkende hydraulikkuttak, er den enkleste veien til utvidelse å kjøpe en el.hydraulisk velgerventil. Denne kobles inn i hvert av hydraulikkuttakene på traktoren og sender olja videre til ønsket hydraulikkuttak ved hjelp av elektriske magnetventiler. Det eneste en trenger å gjøre utover å montere sentralen, er å legge strøm fram til ventilen via en bryter. Når det står strøm til ventilen, fungerer det ene uttaket, når sentralen står strømløs, flyter olja direkte via det andre. I Traktor nr. 6/2018, hvor vi ettermonterte tredjefunksjon på en Trima 1320- frontlaster, står monteringa grundig forklart.

Tilkobling av ny sentral

Om en �

Gå til mediet

Flere saker fra Traktor

Vi presenterer problemløserne du kanskje ikke har hørt om, og ikke vet at du trenger.
Traktor 13.06.2024
nå returnerer etter bruk. Trinnløs versus powershift er på linje med fire- og sekssylindret motor, noe som traktorbrukere aldri blir lei av å diskutere og ha sterke meninger om.
Traktor 13.06.2024
Fra klassiske Unimog til siste nytt fra Valtra. Spennvidden er stor også på modellnyttfronten. Fra amerikanske Ertl kommer en fin
Traktor 13.06.2024
Traktor 13.06.2024
Skal selge og tilby reservedeler og service på redskapene, som importeres av Ålgård Landbrukssenter på Jæren.
Traktor 13.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt