Bondebladet
18.08.2016
Foreløpig driver andelslandbrukene smått, men arealene utnyttes godt, påpeker Oikos. - Vi bidrar til målet om økt norsk matproduksjon, påpeker Norges eldste andelsbruk. «Fra august til oktober, kan jeg hente alt jeg trenger av grønnsaker i åkeren»
Interessen er stor, men hvorvidt bidrar andelsbrukene til målet om 1 prosent økning i norsk matproduksjon hvert år fram til 2030?
Enn så lenge har det blitt småskala produksjon, men samtidig er det en god utnyttelse av de arealene som tas i bruk, påpeker Oikos - Økologisk Norge.
Intensiv småskalaproduksjon- Foreløpig driver andelsbrukene smått. De fleste driver grønnsakproduksjon, men relativt intensiv som sådan. Mange av dem har ikke nødvendigvis store areal, men andelshaverne produserer mye på arealene de har. Noen har annen produksjon også, og flere har startet opp på jord som ikke nødvendigvis har vært i drift. Selv om det totalt sett ikke blir store volumer, er det viktig med kunnskapsspred


































































































