Bondebladet
14.04.2016
Både KLF og Nortura mener det alene er diskusjonen om antibiotikaresistens i kyllingkjøtt som ligger bak en produksjonsnedgang på nær 13 prosent fra 2014-15. «Dette skyldes ett forhold: Diskusjonen om antibiotikaresistens»
Sist uke kom Statistisk sentralbyrå med tall for kjøttproduksjonen per 2015. Oversikten viser at fjørfeproduksjonen har falt med 12,8 prosent fra 2014-2015.
De andre produksjonene - svin, storfe og sau - har alle hatt vekst i perioden, men det veier ikke opp for fallet i fjørfeproduksjonen. Samlet kjøttproduksjon gikk ned med 5 500 tonn til 332 800 tonn fra 2014 til 2015.
- Skyldes resistens-diskusjonenAdministrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) mener den sterke nedgangen skyldes ett forhold:
- Diskusjonen om antibioti