Diabetes
15.02.2018
En travel hverdag krever sitt, og jevnlig påfyll av energi er nødvendig for å holde i gang kroppens maskineri. Spørsmålet er bare: Hva og hvor ofte er det lurt å spise?
Er det for eksempel best med flere små måltider i løpet av dagen, eller få, litt mer ordentlige? Mellommåltider er ment å gi et lite påfyll, så man greier å holde konsentrasjonen og energinivået oppe fram til neste ordentlige måltid. I butikken finner vi hylle opp og hylle ned med mellommåltidsbarer. En hel del av dem framstår som sunne, men er de i virkeligheten det? Og bidrar slike barer til en bedre regulering av blodsukkeret? Vi har gjort en test av de vanligste måltidsbarene (se mer neste side).
I vårt fedmefremmende miljø - med overflodstilgang på energitett mat hvor enn vi står og går - er det definitivt smart å ha bevissthet rundt spisemønster og porsjonsstørrelse. Ellers kan det fort bære galt avsted. Dette vil i aller høyeste grad også gjelde for personer med diabetes, hvor vektoppgang er særlig ugunstig ettersom overvekt øker helserisikoen ytterligere.
MANGE SMÅ ELLER FÅ STORE?
Du har kanskje fått høre at det ikke bør gå mer enn fire timer mellom måltidene. Fire faste hovedmåltider blir da gjerne gullstandarden. Men hva er det som tilsier at dette er den beste fordelingen av matinntaket gjennom
Gå til medietI vårt fedmefremmende miljø - med overflodstilgang på energitett mat hvor enn vi står og går - er det definitivt smart å ha bevissthet rundt spisemønster og porsjonsstørrelse. Ellers kan det fort bære galt avsted. Dette vil i aller høyeste grad også gjelde for personer med diabetes, hvor vektoppgang er særlig ugunstig ettersom overvekt øker helserisikoen ytterligere.
MANGE SMÅ ELLER FÅ STORE?
Du har kanskje fått høre at det ikke bør gå mer enn fire timer mellom måltidene. Fire faste hovedmåltider blir da gjerne gullstandarden. Men hva er det som tilsier at dette er den beste fordelingen av matinntaket gjennom