AddToAny

Med hjertet på nøkkelknippet

Ida Lindmo jobber med trafficking-ofre i fengsel. - Når du går hjem etter vakta, legger du igjen jobben i porten. Ellers holder du ikke lenge.
«How do you spell love? You don't spell it, you feel it»
Ole Brumm-sitatet er tatovert langs Ida Lindmos venstre underarm. Det er et godt minne fra tida med småbarn i huset, og en påminnelse om aldri å miste den menneskelige faktoren. Den trengs når du jobber på en fengselsavdeling for kvinner som soner i påvente av uttransportering fra kongeriket. I mai gikk hun ut i Dagsavisen og advarte om det hun har sett litt for ofte på kvinneavdelinga på Kongsvinger: Kvinner som soner en fengselsstraff mens de samtidig er ofre for menneskehandel.
- De har levd under grov utnyttelse. Skjebnene er tragiske helt fra barndommen. De har blitt utnyttet uten noen gang å ha blitt tilbudt hjelp. Det er kvinner som jobber i en bilvaskehall fra sju om morgenen til sju om kvelden, så blir de kjørt rundt resten av kvelden og natta til kunder for å ha sex.

En øyeåpner
Ida Lindmo utdannet seg til fengselsbetjent i 2003. Hun jobbet et år på Ullersmo før hun ble ansatt på Kongsvinger, den gang utelukkende et mannsfengsel. Da de åpnet en egen anstalt for utenlandske kvinner i 2017, ble hun leder der. Bak de gamle fengselsmurene fra 1864 sonet inntil 20 kvinner, mange dømt for alvorlige forhold med strafferammer opp til 21 år.
De hadde et undervisningsopplegg med ROSA, en organisasjon som arbeider med å spre informasjon om og bistå ofre for menneskehandel, og de begynte å se tegnene på at noe skurret.
- Når innsatte fortalte hvordan de kom til Norge, ufrivillig og uten reisedokumenter. Når de fortalte hva de job
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NFF-magasinet

Det er på tide å ta en diskusjon om hva som skal prioriteres i kriminalomsorgen. I sommer har flere av våre tillitsvalgte stått fram i media.
NFF-magasinet 07.09.2022
Uten forvarsel fikk Stavanger fengsel i august beskjed om å gjenåpne kvinneavdelinga. Det er nasjonal krise for kvinnesoning.
NFF-magasinet 07.09.2022
I forrige nummer omtalte vi planlagte innsparinger i fengslene, inkludert Oslo fengsel, som skal kutte 2 millioner kroner i innkjøp og ekstraordinær bemanning.
NFF-magasinet 07.09.2022
3AUSTRALIA:Fengselet i Darwin ble rammet av streik 18. juli. Rundt 60 fengselsbetjenter la ned arbeidet i protest mot regjeringens vedtak om å fryse lønnsnivået i offentlig sektor, skriver perthnow.
NFF-magasinet 07.09.2022
Doris Bente Kristiansen har vasket seg gjennom 44 år på Forsvarets veteransenter. Det bare ble sånn.
NFF-magasinet 07.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt