Kjøkkenskriveren
09.04.2019
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken BA ligger i indre Agder. Hver måned komme nye pasientgrupper fra hele landet for å få oppfølging etter kreftsykdom eller ved ulike smertetilstander. Et kompetent kjøkken er en viktig del i denne behandlingen.
Det var sist høst jeg første gang hørte om Sørlandets rehabiliteringssenter. Plutselig lå det fagprøvepapirer i postkassa. Jeg har vært en del rundt om som medlem av prøvenemnda og holdt fagprøver for lærlinger innen kokkefaget. Men aldri i Eiken.
Halvannen time med bil fra kysten, så dukker plutselig bygda opp foran deg bak en sving. Vakker, virkelig en idyllisk perle om sommeren. Så til poenget: Når vi som sensorer kom innenfor dørene på senteret, var imøtekommenheten og hjelpsomheten påtagelig ekte. Har dere fått kaffe? Skal det være litt frokost, kanskje? Inntrykket festet seg de neste to dagene. Det var en lett og uformell stemning blant personalet, Man merker seg små ting som gjør at man aner at her er det et godt arbeidsmiljø.
MAT TILGJENGELIG 24/7
Cindy Kvinlaug er kjøkkensjef ved Sørlandets rehabiliteringssenter. Hun fikk jobben for omlag to år siden. Praksis fra Nordsjøen, kantinedrift og restaurant er den faglige ballasten. En lettlivet jente som også er et arbeidsjern. - Du skal være lett på foten om du vil henge med i svingene her, forteller hun. -Maten her er et viktig element i oppholdet for pasientene. Vi serverer frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Og i tillegg har vi en tilgjengelig matstasjon med “småsaker" som pasientene kan forsyne seg av når på døgnet de ønsker.
MAT
Gå til medietHalvannen time med bil fra kysten, så dukker plutselig bygda opp foran deg bak en sving. Vakker, virkelig en idyllisk perle om sommeren. Så til poenget: Når vi som sensorer kom innenfor dørene på senteret, var imøtekommenheten og hjelpsomheten påtagelig ekte. Har dere fått kaffe? Skal det være litt frokost, kanskje? Inntrykket festet seg de neste to dagene. Det var en lett og uformell stemning blant personalet, Man merker seg små ting som gjør at man aner at her er det et godt arbeidsmiljø.
MAT TILGJENGELIG 24/7
Cindy Kvinlaug er kjøkkensjef ved Sørlandets rehabiliteringssenter. Hun fikk jobben for omlag to år siden. Praksis fra Nordsjøen, kantinedrift og restaurant er den faglige ballasten. En lettlivet jente som også er et arbeidsjern. - Du skal være lett på foten om du vil henge med i svingene her, forteller hun. -Maten her er et viktig element i oppholdet for pasientene. Vi serverer frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Og i tillegg har vi en tilgjengelig matstasjon med “småsaker" som pasientene kan forsyne seg av når på døgnet de ønsker.
MAT