AddToAny

MAT ER EN DEL AV REHABILITERINGEN

MAT ER EN DEL AV REHABILITERINGEN
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken BA ligger i indre Agder. Hver måned komme nye pasientgrupper fra hele landet for å få oppfølging etter kreftsykdom eller ved ulike smertetilstander. Et kompetent kjøkken er en viktig del i denne behandlingen.
Det var sist høst jeg første gang hørte om Sørlandets rehabiliteringssenter. Plutselig lå det fagprøvepapirer i postkassa. Jeg har vært en del rundt om som medlem av prøvenemnda og holdt fagprøver for lærlinger innen kokkefaget. Men aldri i Eiken.

Halvannen time med bil fra kysten, så dukker plutselig bygda opp foran deg bak en sving. Vakker, virkelig en idyllisk perle om sommeren. Så til poenget: Når vi som sensorer kom innenfor dørene på senteret, var imøtekommenheten og hjelpsomheten påtagelig ekte. Har dere fått kaffe? Skal det være litt frokost, kanskje? Inntrykket festet seg de neste to dagene. Det var en lett og uformell stemning blant personalet, Man merker seg små ting som gjør at man aner at her er det et godt arbeidsmiljø.

MAT TILGJENGELIG 24/7
Cindy Kvinlaug er kjøkkensjef ved Sørlandets rehabiliteringssenter. Hun fikk jobben for omlag to år siden. Praksis fra Nordsjøen, kantinedrift og restaurant er den faglige ballasten. En lettlivet jente som også er et arbeidsjern. - Du skal være lett på foten om du vil henge med i svingene her, forteller hun. -Maten her er et viktig element i oppholdet for pasientene. Vi serverer frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Og i tillegg har vi en tilgjengelig matstasjon med “småsaker" som pasientene kan forsyne seg av når på døgnet de ønsker.

MAT
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt