AddToAny

MAT ER EN DEL AV REHABILITERINGEN

MAT ER EN DEL AV REHABILITERINGEN
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken BA ligger i indre Agder. Hver måned komme nye pasientgrupper fra hele landet for å få oppfølging etter kreftsykdom eller ved ulike smertetilstander. Et kompetent kjøkken er en viktig del i denne behandlingen.
Det var sist høst jeg første gang hørte om Sørlandets rehabiliteringssenter. Plutselig lå det fagprøvepapirer i postkassa. Jeg har vært en del rundt om som medlem av prøvenemnda og holdt fagprøver for lærlinger innen kokkefaget. Men aldri i Eiken.

Halvannen time med bil fra kysten, så dukker plutselig bygda opp foran deg bak en sving. Vakker, virkelig en idyllisk perle om sommeren. Så til poenget: Når vi som sensorer kom innenfor dørene på senteret, var imøtekommenheten og hjelpsomheten påtagelig ekte. Har dere fått kaffe? Skal det være litt frokost, kanskje? Inntrykket festet seg de neste to dagene. Det var en lett og uformell stemning blant personalet, Man merker seg små ting som gjør at man aner at her er det et godt arbeidsmiljø.

MAT TILGJENGELIG 24/7
Cindy Kvinlaug er kjøkkensjef ved Sørlandets rehabiliteringssenter. Hun fikk jobben for omlag to år siden. Praksis fra Nordsjøen, kantinedrift og restaurant er den faglige ballasten. En lettlivet jente som også er et arbeidsjern. - Du skal være lett på foten om du vil henge med i svingene her, forteller hun. -Maten her er et viktig element i oppholdet for pasientene. Vi serverer frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Og i tillegg har vi en tilgjengelig matstasjon med “småsaker" som pasientene kan forsyne seg av når på døgnet de ønsker.

MAT
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Høysesongen for bimi er fra juni til oktober. Er du fortsatt usikker på hvordan du kan bruke grønnsaken, som både er god på smak og proppfull av næringsstoffer?
Kjøkkenskriveren 11.07.2019
Serverer du mat til folk i farta? Da kan du delta i konkurransen NM i sunn fastfood 2019.
Kjøkkenskriveren 24.06.2019
Likestillingsprisen vil som vanlig bli delt ut på høstens YS-konferanse 22. oktober. Juryen for prisen oppfordrer nå YS-forbundene og deres tillitsvalgte og medlemmer til å foreslå kandidater.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
I juni skal Kost- og ernæringsforbundet vedta en strategiplan for 2019-2022. I denne har miljø og bærekraft fått en naturlig plass. - Miljøministeren åpner konferansen 14. juni og setter dermed startskuddet for en ny periode hvor FNs bærekraftsmål vil ligge til grunn for mye av forbundets arbeid, sier leder Arnt Steffensen.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
Denne herligheten har en saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær. Oppskriften er laget av Marit Hegle.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt