AddToAny

Marianne Knudsen inn i Ytringsfrihetskommisjonen

Noe av det aller første Anette Trettebergstuen (Ap) gjorde som ny kultur- og likestillingsminister, var å sørge for at Ytringsfrihetskommisjonen får et medlem med nedsatt funksjonsevne.
Tweet

- Jeg er veldig glad for at Marianne Knudsen har takket ja til vervet som medlem i Ytringsfrihetskommisjonen. Jeg tror at hun med sin bakgrunn og erfaring kan bringe svært viktige perspektiver inn i kommisjonens arbeid, som har manglet. Dette var det viktig for meg å ta tak i med en gang jeg ble statsråd.

Det uttaler kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en e-post til Handikapnytt.

Det var under kommisjonens møte i Trondheim onsdag at Marianne Knudsen - kjent for mange som leder i Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) - ble presentert som nytt medlem i Ytringsfrihetskommisjonen.

Kraftig kritikk mot Raja

Det var Trettebergstuens forgjenger Abid Raja (V) som oppnevnte Ytringsfrihetskommisjonen, under ledelse av Kjersti Løken Stavrum.

Men til tross for funksjonshemmede er omtalt direkte i kommisjonens mandat, og at Raja selv hevdet at «kommisjonens medlemmer g

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Velferd er lagt ned. Nettstedet har dekket temaer som inkludering, mangfold, diskrimiering og arbeidslivspolitikk. Velferd ble først utgitt i 1912, under navnet Sykeforsikringsbladet.
Handikapnytt 02.12.2021
Fellesorganisasjonen (FO), som er en fagorganisasjon for sosialarbeidere, savner tiltak for å løse det de kaller en dramatisk vernepleiermangel i de kommunale helse- og omsorgstjenestene til personer med utviklingshemning.
Handikapnytt 02.12.2021
SV vil fortsette arbeidet for å få til forbedringer i ordningen med aktivitetshjelpemidler for voksne. Det opplyser partiets nestleder Kirsti Bergstø.
Handikapnytt 01.12.2021
Da Arve Fotland Iversen skulle forhåndsstemme, kom han ikke inn med rullestol. Han tok saken til Diskrimineringsnemnda, og nå er Drammen kommune felt for å ha brutt plikten til universell utforming.
Handikapnytt 01.12.2021
Det blir dyrere og trolig vanskeligere for voksne funksjonshemmede å få tak i hjelpemidler for fysisk aktivitet neste år. Det er klart etter at et kutt fra Erna Solberg overlevde de rødgrønnes budsjettforhandlinger.
Handikapnytt 30.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt