AddToAny

Mange myter om vaksiner

Mange myter om vaksiner
Det er h ø ysesong for influensavaksine, og helsepersonell i apotek bidrar til vaksineringen som aldri f ø r. Men myter gj ø r likevel at folk vegrer seg mot vaksiner. Det m å m ø tes med god kommunikasjon og kunnskap, mener vaksineekspert.
Vaksiner var på agendaen under Farmasidagene i november i fjor. Ikke fordi det var høysesong for influensavaksine, men først og fremst fordi immunforsvaret var et av hovedtemaene under den årlige F armasikongressen.

Naturlig tema

Vaksiner, og spesielt influensavaksine, har i l ø pet av de siste å rene blitt et naturlig diskusjonstema blant helsepersonell p å apotek. Antallet apotek som tilbyr vaksinering mot influensa, har i l ø pet av det siste å ret ø kt fra 250 til 600.

Apotekforeningen opplyser at rundt 20 000 mennesker valgte å vaksinere seg i apotek i løpet av de første seks ukene denne sesongen. På sine nettsider forklarer de det høye antallet med at befolkningen ønsker et trygt og lett alternativ til fastlegen og kommunale vaksinetilbud. De viser også til at åpningstidene ofte er lange, og at folk kan stikke innom apoteket når det passer dem.

T ett på folk

Vaksinatør og apotektekniker Hilde Mari Håvardsen ved Vitusapotek Isbjørn i Hammerfest, forteller at dette er andre sesongen hun setter influensavaksine.

- Jeg føler meg veldig trygg på oppgaven, sier hun.

H åvardsen er en av seks vaksinatører på apoteket, d e andre fem er alle farmasøyter. H u n erkjenner at oppgaven kanskje ikke passer for alle, og peker på at det å være komfortabel med å kunne ta på folk og kommunisere med den enkelt

Les mer

Flere saker fra Parat

Dette året har vi skrevet historie i Parat: Vi har avholdt vår første klimakonferanse.
Parat 22.11.2023
Det spanske sosialistpartiet og ytre venstrepartiet Sumar har inngått en regjeringsavtale. Samarbeidsavtalen innebærer blant annet et forslag om kortere arbeidstid uten at ansatte går ned i lønn. @NTB
Parat 22.11.2023
Tenker du at du har mulighet til å utforme din egen jobbsituasjon? Ifølge en rapport gjennomført av forskere på Høyskolen Kristiania, er dette en av hovedkildene til engasjement på jobb. Og nettopp engasjement på jobb er det som skaper mest arbeidsglede.
Parat 22.11.2023
TV-aksjonen NRK Redd Barna gikk i år til å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Søndag 22. oktober deltok tusenvis i bøssebæringsaksjon over hele landet.
Parat 22.11.2023
En polsk familie på ti personer måtte ta privatfly fra Svalbard under SAS-streiken i fjor sommer, da de fikk beskjed om at en nærstående hadde gått bort hjemme i Polen.
Parat 22.11.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt