Kjøkkenskriveren
05.09.2020
Et av kriteriene for å kalle seg et Livsgledehjem er hyggelige rammer rundt måltidene. Med innovasjonsmidler fra Fylkesmannen til et større ernæringsprosjekt, kan Ørland sykehjem i dag tilby helsefremmende ernæring tilpasset den enkelte beboer.
- Den største endringen som har skjedd er at vi i dag setter den enkelte beboer i større grad i sentrum. Hvilke behov har beboeren og hva slags vaner hadde vedkommende før han/hun kom på sykehjemmet? Ved å nøste opp dette, ser vi at både matlysten og matgleden økte. Å jobbe slik krever en holdningsendring både hos kjøkken- og pleiepersonalet, sier kjøkkensjef Rita Innstrand.
Sykehjemmet ligger i Ørland kommune på Fosenhalvøya i Trøndelag. Rita Innstrand har vært tilknyttet kjøkkenet siden 1989, og de to siste årene har hun vært kjøkkensjef. Det er sju fast ansatte på kjøkkenet, hvor fire er kokker og en er lærling. De bruker kok-servermetoden og produserer mat til 80-100 personer daglig, fordelt på sykehjemmet og hjemmeboende i kommunen. Kjøkkenet drifter også kantine på sykehjemmet og leverer mat til møter og selskaper i kommunen på bestilling.
SAMMEN OM ENDRINGER
Bakgrunnen for prosjektet
Gå til medietSykehjemmet ligger i Ørland kommune på Fosenhalvøya i Trøndelag. Rita Innstrand har vært tilknyttet kjøkkenet siden 1989, og de to siste årene har hun vært kjøkkensjef. Det er sju fast ansatte på kjøkkenet, hvor fire er kokker og en er lærling. De bruker kok-servermetoden og produserer mat til 80-100 personer daglig, fordelt på sykehjemmet og hjemmeboende i kommunen. Kjøkkenet drifter også kantine på sykehjemmet og leverer mat til møter og selskaper i kommunen på bestilling.
SAMMEN OM ENDRINGER
Bakgrunnen for prosjektet