AddToAny

Må jobbe ekstra for å ha råd til barnas julegaver

Hver måned er det så vidt inntektene til Jeanette og Jon dekker kostnadene for familien på Hedmarken. Selv om paret ikke har huslån til over pipa.
Jon Espen Holt (43) jobber i et skadesaneringsfirma, samboer Jeanette Benjaminsen (35) har 40 prosent stilling i den lokale Kiwi-butikken. Med to aktive gutter på åtte og fire år må paret prioritere hardt på innkjøpslista.
De bor i bygda Nes på Hedmarken. Selv i en nøktern enebolig på 140 kvadratmeter må alle kostnader vurderes. Flere renteøkninger har gjort et dypt innhogg i familiebudsjettet.
- For to år siden betalte vi 4.800 kroner i renter og avdrag hver måned på huslånet, nå har det økt til 8.800 kroner. I tillegg løper selvfølgelig alle andre faste kostnader. Barnehage og SFO er 6.000 kroner i måneden. I tillegg kommunale avgifter som eiendomsskatt, vann, avløp og renovasjon på 7.000 kroner i kvartalet. Forsikringer 4.000 kroner i måneden, forteller Jon Espen og legger til:
- Med to små barn kommer man ikke utenom hyppig bruk av vaskemaskin, og tørketrommel på vinteren. Det er selvfølgelig med på å øke kostnadene.
Året etter farens død i 2011 kjøpte Jon Espen og Jeanette ut hans søstre, og tok over hjemmet. Kjøkken og bad trengte sårt en fornyelse, men selv om samboerparet kun har 1,5 millioner kroner i boliggjeld, har økonomien strammet seg kraftig til.

Reallønnsnedgang
De to har en samlet årsinntekt på cirka 850.000 kroner. Som hovedtillitsvalgt i bedriften innen skadesanering, og medlem i styret for Norsk Arbeidsmandsforbund, møter Jon Espen ofte kolleger som sliter økonomisk. For egen del var det overgangen til en annen stilling i firmaet som nå gjør at familiens inntekter strekker til. Om enn så vidt.
- Vi har hatt reallønnsnedgang begge to, så det blir mindr
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Arbeidsmanden

Ansatte i Svevia i Mosjøen får ikke overtidsbetalt, og 1. mai slettet bedriften alle overtidstimene deres. Sosial dumping, mener sjåførene. Svevia avviser påstanden.
Arbeidsmanden 24.02.2024
SPØRSMÅL: Jeg fikk nylig høreapparat av NAV via radiolog. Jeg takket nei til egen forsikring på apparatet da jeg har LOfavør forsikring. Var det klokt å si nei?
Arbeidsmanden 24.02.2024
Lillian Oterhals, tidligere kontorsekretær i avdeling 3 Møre og Romsdal, fyller 75 år 1. mars.
Arbeidsmanden 24.02.2024
Heller ikke i år blir en bedre AFP et av kravene i lønnsoppgjøret. Her er historien om utsettelsene.
Arbeidsmanden 24.02.2024
LO og Statens vegvesen har signert en samarbeidsavtale. Den går ut på at Vegvesenet skal ha fire LO-koordinatorer ute på veiprosjektene sine.
Arbeidsmanden 24.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt