AddToAny

Lite forskningsmidler til kjønnsperspektiver

Lite forskningsmidler til kjønnsperspektiver
Det er stor forskjell på hvor mye midler Forskningsrådet bruker på kjønnsperspektiver i forskning på helse, og forskning innenfor innovasjon. Skyldes det mangel på relevans eller kunnskap?
Mer om Kjønnsperspektiver i forskning Mer om Forskningspolitikk Mer om Kjønnsforskningsfeltet Prosjekter ledet av kvinnelige forskere har større sannsynlighet for å inneholde kjønnsperspektiver. Illustrasjonsfoto: iStockphoto

- Det handler om å forstå hva det vil si at forskningen inneholder kjønnsperspektiver, sier Katrine Wyller, spesialrådgiver i Divisjon for energi, ressurser og miljø i Forskningsrådet.

- Her har vi saksbehandlere i Forskningsrådet, som også merker prosjektene vi er ansvarlige for, mye å lære. Derfor er det viktig at informasjon om hva kjønnsperspektiver er blir formidlet slik at vi får økt bevissthet og kunnskap om temaet.

Forskningsrådet har som mål at kjønn skal integreres som et perspektiv i alle satsninger der det er relevant. Det vil si at kjønn skal reflekteres i forskningens innhold. Hovedbegrunnelsen er at kjønnsperspektivet er viktig for å sikre god kvalitet i forskningen.

Likevel er det flere av målene i Forskningsrådets policy for kjønnsbalanse og kjønnsperspektiver i forskning og innovasjon for 2013-2017 som ennå ikke er nådd. I underkant av 5 prosent av Forskningsrådets samlede FoU-budsjett gikk til prosjekter som inneholder kjønnsperspektiver i 2015.

Jesper Simonsen er divisjonsdirektør i Forskningsrådets Divisjon for samfunn og helse. Foto: Forskningsrådet

- Statistikk for 2016 vil foreligge i løpet av høsten, men målene er langt fra nådd, sier Jesper Simonsen, divisjonsdirektør i Forskningsrådets Divisjon for samfunn og helse.

Merkes i databasen

Al

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt