AddToAny

- Landbruket må følge med i timen

Hva betyr det for norsk matproduksjon at folk spiser mindre kjøtt? Temaet ble satt på agendaen under Felleskjøpets Kraftfôrmøte i Sola forrige uke.
Nye tall viser at 24 prosent av befolkningen i Norge ønsker å spise mindre kjøtt, og i Oslo er tallet 36 prosent.

Hva betyr dette for norsk matproduksjon framover, spurte Nofimas administrerende direktør Øyvind Fylling-Jenssen på Kraftfôrmøtet.

I norske frysedisker allerede

- Allerede i dag finner vi Beyond Burger og Impossible Burger i frysedisken til norske dagligvarebutikker. Begge kjøtterstatningsprodukter basert på henholdsvis erte- og soyaprotein, noe vi kommer til å få mer av framover. Her gjelder det å følge med. Utviklingen av alternativer til dagens kjøttproduksjon går i et vanvittig tempo, påpekte Fylling-Jenssen, og viste til valgresultatet ved årets kommunevalg som nok et betydningsfullt innspill i denne debatten:

- Resultatene fra årets kommunevalg, der klima, miljø, dyrevelferd og bærekraft seiler opp som noen av de viktigste temaene, understreker bare viktigheten av å være tett på.

Matproduksjon som ett system

Tallenes tale er klar. Den globale matproduksjonen må øke med 60-70 prosent for å kunne brødfø hele verdens befolkning fram mot 2050.

Verden trenger mer animalsk,

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Vi har nærmere 100 sneglearter i Norge. De fleste av disse har hus. Rundt 20 prosent er fremmede arter som ikke finnes naturlig i Norge. Kilde: Nibio
Bondebladet 02.05.2024
Del dine beste bilder med Bondebladets lesere på Instagram. Velg «Tagg personer» i Instagram, klikk på bildet og legg til bondebladet eller send bildet til redaksjonen@bondebladet.no
Bondebladet 02.05.2024
For 15. gang skal McDonald's, Felleskjøpet og Norges Bygdeungdomslag kåre Årets unge bonde.
Bondebladet 02.05.2024
Gartnerhallen skal tilrettelegge slik at du som grøntprodusent har de beste forutsetningene for å lykkes, selv med en omverden i rask endring.
Bondebladet 02.05.2024
Arnstein og Solbjørg Hoseth Kulseth investerer 9,5 millioner kroner i nytt hønsehus, og skal gjøre hobbysmåbruket i Stjørdal til levebrød.
Bondebladet 02.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt