AddToAny

La Posten beholde mer av overskuddet

La Posten beholde mer av overskuddet
At Posten har tjenester som ikke er lønnsomme, er ingen hemmelighet. Selv om postombæringen er kuttet ned til 2,5 ganger i uka, må deler av denne virksomheten dekkes over statsbudsjettet.
I forslaget til statsbudsjettet for 2022 er det bevilget nesten én milliard kroner til kjøp av posttjenester og omdeling av aviser. Det er en økning på cirka 200 millioner sammenliknet med inneværende år. Dette skal dekke de ulønnsomme posttjenestene og er i tråd med beregningene Posten har gjort.
Så får vi håpe at dette blir stående, og at vi ikke kommer i en situasjon der staten gir med den ene hånda og tar med den andre. Og da tenker jeg på utbyttepolitikken. Det ligger et krav inne om utbytte fra Posten på over 600 millioner
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

GRAFIKK: OLE PALMSTRØM. KILDE: WORLD ENERGY OUTLOOK 2021/ INTERNATIONAL AGENCY
Posthornet 08.12.2021
Posten går så det suser og leverer rekordtall. Men tross sterk lønnsevne, ventes et moderat frontfagsoppgjør og lav ramme. Tillitsvalgte melder om murring blant medlemmene.
Posthornet 08.12.2021
Fagbevegelsen er utålmodig, fastslo LO-lederen. Det er statsministeren glad for.
Posthornet 08.12.2021
Med netthandelsfest og julehandel tok Posten inn 1000 vikarer for å håndtere rekordstor netthandel fra Black Friday inn mot jul. Man når trolig nye rekordtall i ukene vi er inne i.
Posthornet 08.12.2021
NTL-leder Kjersti Barsok og klima- og miljøminister Espen Barth Eide er enige om at omstillingen går for sakte, men tror det er mulig å innfri 2030-målene.
Posthornet 08.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt