AddToAny

Læreren fulgte drømmen og ble klesdesigner

Læreren fulgte drømmen og ble klesdesigner
- Jeg har realisert drømmen min, men den er ikke så lett å overdra til noen andre, sier Synnøve Wulff (69), kvinnen bak klesmerket og butikken Christiane Wulff i Harstad. Synnøve Wulff produserer klær for sin egen butikk.
(Foto Tora Herud)

Der henger kjoler, tunikaer og gensere på stativ etter stativ. Bord og hyller er fylt med sjal, strømper og annet tilbehør som passer til. Skjult av en halv-vegg bakerst i lokalet sitter designeren selv ved symaskinen mellom trådsneller og stoffer.

Allerede som 12-åring begynte Synnøve Wulff å sy sine egne klær, først en blå- og hvitrutete kjole, minnes hun. Men etter gymnaset utdannet hun seg til vanlig lærer og begynte å undervise i norsk, engelsk, kroppsøving og drama. Sømmen ble hobby. - Det var suverent å være lærer og kreativ, men interessen for søm tok mer og mer tid. Jeg bodde vegg i vegg med skolen, så jeg gikk hjem og sydde så fort jeg kunne. Etter 19 år som lærer, da jeg var rundt 40 år, tok jeg ett års permisjon for å sy på heltid. Jeg hadde to barn og ble dessuten skilt på den tiden. Så da året var omme gikk jeg tilbake til skolen, men det gikk bare et halvt år før jeg sa opp, sier hun.

Eget klesmerke

Wulff registrerte firma og begynte med å sy bukser og overdeler i bomullsstoffer. Hun sydde alle klærne selv og det gjør hun fortsatt. Etter noen år startet hun butikk sammen med noen andre, og drev den et halvt år.

Senere flyttet hun verkstedet til egen butikk, som på folkemunne ble kalt Synnøveklær. - Døtrene mine mente jeg måtte finne et bedre navn, og så ble det Christiane Wulff både som klesmerke og butikknavn, sier hun. Og nettbutikk. Hun har også i løpet årene som er gått, hatt opptil fire ansatte.

Synnøve Wulff følger nøye med når kundene prøver. - Jeg tror denne kjolen bør tas litt inn her. Jeg må se at plagget passer! sier hun, og ordner det raskt på symaskinen.

Drift med god økonomi

Hun søkte tidlig om støtte fra Innovasjon Norge, og fikk 200.000 kroner. - Jeg kjøpte maskiner og lignende, men rakk ikke å bruke opp pengene innen fristen, så jeg måtte betale en del tilbake. I dag ville jeg nok gjort det annerledes, men driften har gått godt hele tiden og jeg har ikke manglet penger. Jeg har tjent mye bedre på dette enn å være lærer. Men det viktigste er at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Planen nå er å trappe ned, sier Synnøve Wulff, men avslører ikke når og heller ikke hva hun da vil gjøre med virksomheten sin.

Gå til mediet

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt