AddToAny

Kvinner i fengsel skal vel ikke ha et underliv?

Kvinners helse under soning kan styrkes med mer kunnskap om seksuell helse, mener Marthe. Men prosjektet hun jobbet for er avsluttet grunnet mannskapsmangel.
Seksuell helse-prosjektet som vi omtalte i nummer 7/22, er nå avsluttet på Bredtveit.
- Vi har fått til mye bra, men vi har ikke kapasitet til å fortsette nå, forteller fritidsleder Marthe, som ledet prosjektet i kvinnefengselet.
De rakk å gjennomføre to prosjektdager for innsatte, i tillegg til fagdag og faglunsj for ansatte. De lagde også et temahefte om seksuell helse for kvinnelige innsatte. Med dette arbeidet har de lykkes med å løfte temaer om både fysisk og psykisk helse forbundet med kjønn og seksualitet.
- Flere innsatte forbinder sex med rus og vold. Mange har aldri hatt sex i nykter tilstand. Det er ømfintlige temaer, men heftet gjør at flere tør å nevne ting, sier Marthe.

Likestilling
Kvinnene har kunnet kjøpe erotiske magasiner med dvd en stund allerede. Rett før jul klarerte fengslet at de også kan få kjøpt et begrenset utvalg vibratorer og dildoer. Hjelpemidlene oppbevares i gjennomsiktige bokser.
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NFF-magasinet

Blomstringen av kirsebærtrærne er en stor begivenhet mange steder i verden. Trærne i Washington blomstret rekordtidlig i år, og en unormalt varm mars måned er forklaringen.
NFF-magasinet 15.04.2024
NFF-magasinet 15.04.2024
De kjører omveier til jobb og besvimer etter vakta. Unge fengselsbetjenter advarer om helsefarlige arbeidsforhold.
NFF-magasinet 15.04.2024
Innlåsing, høyt konfliktnivå og helseskadelig arbeidsmiljø setter sitt preg på Indre Østfold fengsel.
NFF-magasinet 15.04.2024
Jeg leser ofte i mediene at det på ytterste politiske høyreside ropes på strengere straffer, og jo lengre en kommer på den politiske venstresiden, fremmes det en mer human og menneskelig kriminalpolitikk. Gjennom mange år har jeg fundert på hva som er en streng og hva som er en mild straff.
NFF-magasinet 15.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt