AddToAny

KUNNSKAP OM ALLERGIER GIR TRYGGHET

KUNNSKAP OM ALLERGIER GIR TRYGGHET
Alle kokker har opplevd det; Under den hektiske serveringen kommer beskjeden til kjøkkenet om at en av gjestene er allergisk.
- Jeg vil våge å påstå at personer som ikke tåler melk er den gruppen her i landet som gjennom årene har spist mest fruktsalat. Mye på grunn av dårlig kommunikasjon, sier Svein Magnus Gjønvik, kokk og foredragsholder om allergi og matintoleranse.
Omtrent 15 kjøkkenfaglige ansatte deltok nylig på et kurs i regi av KIT-akademiet/ASKO. Kursleder var Svein Magnus Gjønvik. Som kokk gjennom mange år har Gjønvik opparbeidet seg mye kompetanse på allergier og matintoleranse. Han har også skrevet fagboken «Allergi og matintoleranse», som blant annet blir brukt i skoleverket. Ved siden av 80 prosent stilling som kokk ved Selbu sykehjem er han en etterspurt foredragsholder og driver Matakademiet. Han har også i mange år samarbeidet med Astma- og allergiforbundet med blant annet oppbygging av Matskolen.
Flere temaer var satt opp i løpet av kursdagen; Oversikt og en bedre forståelse av temaet matintoleranse, merkeforskriften og hvordan bruke den. En stor del av dagen var også viet praktiske råd og tips.

EN VERDEN I ENDRING
Da Gjønvik holdt sitt første kurs om allergier i 2000 brukte han tre dager på å få tak i råvarene han trengte til kurset. Tilgjengeligheten
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt