Kjøkkenskriveren
26.02.2024
Raspeball, klubb eller komle med dott. Kjært barn har mange navn. Hos Stangeland Mølle, som ligger i Gjesdal kommune, er komlemel et flaggskipprodukt. Melet skal svelle i vann og etter litt koking er den tradisjonelle matretten spiseklar.
Fagansvarlig og salgskonsulent Mary-Ann Skjeie har åpnet dørene til prøvekjøkkenet hos Stangeland Mølle. Hun elsker «den grå juvel», og som ekte siddis kaller hun den selvfølgelig for komle. Som fagansvarlig og salgskonsulent består mye av jobben av å treffe kunder og vise hva slags bruksmuligheter produktene til Stangeland Mølle har. Og det er nettopp det som er målet med denne dagen. Produktet Raspeballer kan brukes på mange andre måter enn som tradisjonelle komler servert med kålrot, stekt flesk og saltkjøtt. Selv om Mary-Ann Skjeie ønsker å ha det på menyen også.
VANN PÅ HAVREMØLLA
«I 1846 fikk Stangeland Mølle vann på havremølla. I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. Ikke så stort, men skikkelig. Råvarer fra øverste hylle og høyest mulig næringsverdi i produktene», kan vi lese på nettsidene. I fjor høst flyttet den gamle mølla fra Sandnes inn i flunkende nye og moderne produksjonslokaler på Skurve i Gjesdal kommune. Å drive industri midt i et bysentrum ble vanskelig. Ikke minst hindret det videre vekst. - Etter generasjoner i Sandnes, måtte vi ta et vanskelig valg. Nedskalere produksjonen eller bygge nytt utenfor sentrum, sier Marianne Aareskjold, produksjons- og innkjøpssjef. På Skurve er Stangeland Mølle plassert på
Gå til medietVANN PÅ HAVREMØLLA
«I 1846 fikk Stangeland Mølle vann på havremølla. I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. Ikke så stort, men skikkelig. Råvarer fra øverste hylle og høyest mulig næringsverdi i produktene», kan vi lese på nettsidene. I fjor høst flyttet den gamle mølla fra Sandnes inn i flunkende nye og moderne produksjonslokaler på Skurve i Gjesdal kommune. Å drive industri midt i et bysentrum ble vanskelig. Ikke minst hindret det videre vekst. - Etter generasjoner i Sandnes, måtte vi ta et vanskelig valg. Nedskalere produksjonen eller bygge nytt utenfor sentrum, sier Marianne Aareskjold, produksjons- og innkjøpssjef. På Skurve er Stangeland Mølle plassert på