Kjøkkenskriveren
07.11.2022
Hvordan kan framtidige kokker bidra til et mer bærekraftig matsystem? Dette var temaet da rundt 50 kokkelærlinger fra Lærlingekompaniet besøkte øko-bonden Stina Mehus i sommer. Hun driver Eiketoppen gård i Drøbak.
Eiketoppen gård ligger idyllisk til i Drøbak i Frogn kommune. Her får gammelnorsk sau og ammekyr beite fritt på engene rundt gården. Nærmere 140 dekar benyttes til produksjon av fôr, men også dyrking av bær, som hageblåbær. Gården ble lagt om til økologisk da Stina Mehus tok over i 2007. - Kretsløpet vi har lagt opp til her på gården ivaretar jord, planter, dyr, natur og mennesker slik at du kan spise mat med god samvittighet, sa Mehus, som i tillegg til å være øko-bonde også er styreleder i Økologisk Norge.
Gårdsbesøket for lærlingene inngikk i Lærlingekompaniets årlige studietur for 2. års lærlinger. Selve arrangementet var et samarbeid med Landbrukets Økoløft og Matvalget
Gå til medietGårdsbesøket for lærlingene inngikk i Lærlingekompaniets årlige studietur for 2. års lærlinger. Selve arrangementet var et samarbeid med Landbrukets Økoløft og Matvalget