AddToAny

Klar til å rydde miner i Ukraina

Markeringen av den ukrainske frigjøringsdagen 24. august var også markeringen av et halvt år med krig. I løpet av disse månedene har Norsk Folkehjelp gått fra å ha ingen aktivitet i landet, til å stable på beina sitt kanskje hittil største mineryddingsprogram.
Før den russiske invasjonen 24. februar var Ukraina et blankt lerret for Norsk Folkehjelp. Det hadde vært kontakt med myndighetene under Donbas-krigen, men konklusjonen den gangen var at det var nok organisasjoner som drev minerydding i landet.
At myndighetene hadde nok personell til å håndtere mineryddingsarbeidet for egen maskin, var tilbakemeldingen også de første ukene etter invasjonen i februar. Det de hadde behov for var materiell, da store deler av utstyret til minerydderne i Det ukrainske direktoratet for sivil beredskap (SESU) hadde gått tapt i offensiven mot Mariupol.
- Vårt første oppdrag i Ukraina ble derfor å få transportert beskyttelsesutstyr, metalldetektorer, kjøretøy, førstehjelpsskrin og annet utstyr til SESUs mineryddere. Vi har utstyrt ti av SESUs mineryddingsteam, med totalt 50 ansatte, i Kyiv- og Zaporizhzhiaområdet, forteller Alberto Serra, leder for Norsk Folkehjelps landprogram i Ukraina.

MINEBEVISSTGJØRING REDDER LIV. Det skulle imidlertid ikke gå mange ukene før det ble tydelig at mengden miner og eksplosiver Ukraina står overfor, mangler sidestykke i nyere tid. Ukrainske styresmakter ga kontrabeskjed til hele minesektoren om at
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt