Dagligvarehandelen
15.08.2017
Dagligvarekjedene er allerede i ferd med å endre sine anbefalinger i tråd med tilsynets råd.
- Dagligvarekjedene bør ha med en anbefaling om gjennomsteking av rå burgere, enten de er ferdigpakket eller de lager burgerne selv i ferskvaredisken, sier avdelingsleder Marit Kolle i Mattilsynet.
To syke av medium burger
Bakgrunnen for Mattilsynets varsel om gjennomsteke burgere er at to voksne personer i Oslo har blitt syke av den såkalte hamburger-bakterien i sommer, etter å ha spist hamburgere som har vært gjennomstekt på restaurant.
Kolle har sett eksempler på at emballerte hamburgere kjøpt i kjøledisken i dagligvarebutikkene kommer med anbefalinger om tilberedning som vil gi hamburgerne en rosa kjerne, og understreker at de samme rådene om å gjennomsteke hamburgere gjelder både for restauranter og ved tilberedning på grillen hjemme.
En løpende vurdering
En av burgerne med anbefaling om rosa kjerne selges i Rema.
-
Gå til medietTo syke av medium burger
Bakgrunnen for Mattilsynets varsel om gjennomsteke burgere er at to voksne personer i Oslo har blitt syke av den såkalte hamburger-bakterien i sommer, etter å ha spist hamburgere som har vært gjennomstekt på restaurant.
Kolle har sett eksempler på at emballerte hamburgere kjøpt i kjøledisken i dagligvarebutikkene kommer med anbefalinger om tilberedning som vil gi hamburgerne en rosa kjerne, og understreker at de samme rådene om å gjennomsteke hamburgere gjelder både for restauranter og ved tilberedning på grillen hjemme.
En løpende vurdering
En av burgerne med anbefaling om rosa kjerne selges i Rema.
-