forskning.no
06.04.2016
Den ultimate turfrukten er ikke bare god og full av C-vitamin. Kanskje kan den også bidra til å forhindre øyesykdommen grå stær.
Anne Lise Stranden
Les merjournalist
Øyesykdommen grå stær gjør at du begynner å se uklart, som om du ser alt gjennom bunnen av en brusflaske. Den er vanlig blant eldre.
Et kosthold som er rikt på vitamin C kan redusere risikoen for å få grå stær, tyder en ny britisk studie på.
- Vi kan ikke unngå at vi får grå stær, men vi kan forsinke utviklingen og unngå at den blir verre ved å spise mat med mye C-vitamin, sier professor Christopher Hammond i øyesykdommer ved Kings's College i London i en pressemelding.
Studien er den første som viser at kosthold og livsstil kan bety mer enn genetikk i utviklingen og graden av grå stær, ifølge pressemeldingen fra King's College i London.
Grå stær oppstår naturlig med alderen og skygger til øyel