AddToAny

Kampen om vannet

Etter å ha tilbrakt nesten 20 år som papirløs arbeidsinnvandrer i Malaysia, vendte 47-årige Vet Krum tilbake til Kambodsja i 2013 for å ta seg av sin gamle mor. Planen hans var å drive jordbruk og fiske på hjemstedet i Siem Reap-provinsen. Imidlertid møtte han et samfunn preget av land- og vannkonflikter. Det ble for ham starten på en utrettelig kamp som fremdeles pågår.
I 2014 forsøkte en rik forretningsmann å privatisere områdets offentlige vannreservoar, kjent som Klaing Teuk 78 (demning 78). Den 1000 hektar store demningen ble bygget på 1970-tallet og har siden blitt brukt av tusenvis av familier til å vanne rismarkene, til fiske og til å skaffe seg inntekter gjennom å sanke og selge grønnsaker og planter fra naturen rundt.
Slike forsøk på å stjele naturressurser fra lokalbefolkningen foregår over hele Kambodsja. Den stadig voksende økonomien de siste tiårene har ført til at veksten i eiendoms- og byggebransjen har eksplodert. Resultatet er utbredt landtyveri og igjenfylling av innsjøer over hele landet.
Planen om å privatisere Klaing Teuk 78 mislyktes i første omgang. Det ga lokalbefolkningen nytt håp. I 2014 ble Vet Krum med i Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon People Action for Development (PAD) fo
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt