AddToAny

Kampen om stemmene

Kampen om stemmene
Telemarks-patrioten Arbeiderpartiets Telemark-representant Terje Aasland reiser rundt i fylket han elsker så høyt for å sanke stemmer til partiet i hans hjerte. Sentralt i livet er også familien, industrien - og høyspentlinjer.
Stortingspolitiker Terje Aasland (Ap) står på taket av det 110 meter høye «prilletårnet» til Yara på Herøya, hvor selskapet produserer fullgjødsel. Utsikten er upåklagelig, likesom været.
Langt der nede er hele Herøya, med alle sine massive, ofte vindusløse betongbygg, jernrør i alle retninger, piper, tanker av ulike former og slag, anleggskjøretøy og masse andre spennende greier som oss som ikke jobber med slikt ikke forstår oss på. På fjorden ligger tankskip på vent, klare for å transportere produkter innenlands og utenlands.
Aasland har fått øye på en kraftlinje han kjenner godt til der nede. Han peker stolt. Den har han hatt mye vedlikeholdsarbeid på, minnes han. Han savner i det hele tatt tiden som energimontør i Skiens Kommunale Kraftselskap (SKK), i disse dager kjent som Skagerak Energi.
- Å ja. Det gjør jeg. Spesielt når våren kommer, og snøsmeltinga er nesten ferdig, hele naturen sprudler. Det å være ute og bygge linjer, klatre i master, oppleve naturen og miljøet rundt, det er kjempeflott på den tiden. Og så er det sånn at fagutdanninga jeg har blir mer og mer betydningsfull i et framtidsperspektiv, ikke minst etter FNs siste klimarapport. Yrket er helt sentralt i å bygge ut fornybar energi, som trengs for elektrifisering av industri, samfunn generelt, transportsektoren og alt annet, sier han.
Synet av strømlinjer får det fortsatt til å bruse i blodet til Aasland.
- Jeg må si at kraftnettet engasjerer meg fremdeles. Jeg kan stoppe opp og se på en av de større høyspentledningene og se på pilhøyda, og se om det stemmer og alt ser bra ut. Det er en fascinasjon. Det fantastisk flotte med en kraftledning er at du vet det bor mennesker som har en inntekt og noe å leve av både i den ene og andre enden, sier han.

VALGKAMP. Det er mange år siden han har klatret i master nå. Han skulle nok klart det, å klatre i en mast på 40+ meter, men ville i starten vært mye mer komfortabel med å stå på bakken og fire opp verktøy til mer rutinerte masteklatrere. De beste fagarbeiderne følger med og er oppdatert på kunnskap, påpeker Aasland. For egen del har han tilbrakt de siste 16 årene på Stortinget, og går for fire år til, naturligvis med et klart mål om at Ap får mulighet til å danne regjering med gamlelaget.
- Nå er det valgkamp. Nå er det om å gjøre å overbevise først og fremst telemarkingene, min valgkrets, om at de bør stemme på Arbeiderpartiet, og få så god oppslutning som mulig. Jeg tror det betyr mye for vanlige folk og arbeidsfolk. Valget nærmer seg med stormskritt. Vi er på oppløpssiden og opptatte av å få et regjeringsskifte med Ap, Sosialistisk venstreparti og Senterpartiet, som vil endre kur
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Nettverk

Hilde Tonne skal løfte Statnett inn i det grønne skiftet, som er i full gang. Og hun vil ha fagforeningene med på laget.
Nettverk 02.11.2021
Fryseren og frysevarene mine ble ødelagt under et strømbrudd. Får jeg noe dekket av innboforsikringen jeg har som studentmedlem i LO?
Nettverk 02.11.2021
"De rike og politikerne kommer best ut. Alltid. Trygve Hegnar"
Nettverk 02.11.2021
FriFagbevegelse har sjekket med åtte av de største LO-forbundene hvordan klimakrisa påvirker reisevirksomheten til ansatte og tillitsvalgte, ikke
Nettverk 02.11.2021
Kan jeg bruke BSU-sparepengene til oppussing?
Nettverk 02.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt