Kjøkkenskriveren
23.06.2020
Å tilsette jod i husholdningssalt eller i salt som brukes i brød, kan kompensere for lavt jodinntak hos unge og kvinner i fruktbar alder, men kan samtidig føre til at småbarn får for mye jod.
Det er hovedbudskapet i en nytteog riskovurdering Vitenskapskomiteen (VKM) for mat og miljø nylig har gjort for Mattilsynet.
Bakgrunnen for oppdraget er at Nasjonalt råd for ernæring i en rapport i 2016 pekte på at det er grupper i befolkningen som får i seg for lite jod. Det er blant annet kvinner i fruktbar alder, gravide og ammende. Norske 13-åringer har også et lavt jodinntak. Beregninger gjort av VKM viser også at det er relativt mange 1 og 2-åringer som har et høyt inntak av jod.
FRA MAT OG DRIKKE
Jod er et essensielt næringsstoff som betyr a
Gå til medietBakgrunnen for oppdraget er at Nasjonalt råd for ernæring i en rapport i 2016 pekte på at det er grupper i befolkningen som får i seg for lite jod. Det er blant annet kvinner i fruktbar alder, gravide og ammende. Norske 13-åringer har også et lavt jodinntak. Beregninger gjort av VKM viser også at det er relativt mange 1 og 2-åringer som har et høyt inntak av jod.
FRA MAT OG DRIKKE
Jod er et essensielt næringsstoff som betyr a