AddToAny

- Jeg tror bakgrunnen min fra næringslivet er viktig

- Jeg tror bakgrunnen min fra næringslivet er viktig
- Jeg har byttet jobb før og opplevde både oppturer og nedturer i oljebransjen, sier Svein-Roar Myklevold (50). For et år siden begynte han i jobb som praksiskoordinator i Flyktningteamet i Nav Harstad.
Svein-Roar Myklevold hjelper flyktninger i arbeid. (Foto Tora Herud)

Myklevold var ferdig utdannet maskiningeniør som 21-åring og tok deretter tilleggsutdanning for å få en bachelor. Han har jobbet i flere selskaper i Narvik og Harstad, men også pendlet til andre kanter av landet. - Jeg hadde en fantastisk tid i Mercur Subsea. Så var vi fire som startet et selskap sammen, og deretter var jeg daglig leder i Bergen Group. I 2010 gikk jeg derfra til Aibel. Jeg var en av de første Aibel ansatte her i Harstad og de siste tre årene arbeidet jeg fulltid med personalledelse, sier Svein-Roar Myklevold. Mot slutten av 2014 kom krakket, og Aibel måtte si opp 40 ansatte. - Etter det avtalte jeg med Aibel å slutte. Jeg fikk etterlønn og var hjemme et år. Egentlig ble jeg overrasket over hvor mye jeg kunne gjøre hjemme som ikke hadde blitt prioritert tidligere, sier han. Måtte begynne å søke jobber Men å være hjemme kunne han jo ikke fortsette med. - Tidligere har jeg fått jobber via bekjente. Nå søkte jeg rundt 20 utlyste stillinger her i Harstad, men også i Tromsø, der jeg var inne til fjerde-gangs intervju. Jeg tenkte jeg skulle prøve pendling. Kona, som også jobber i oljebransjen, og jeg har voksne barn. Men jeg fikk jobb her i Harstad, som praksiskoordinator i Navs flyktningtjeneste. - Jeg tror bakgrunnen min fra næringslivet er viktig. Nå prøver jeg å hjelpe folk som er på det to-årige introduksjonsprogrammet for flyktninger med å få jobb. I programmet lærer de norsk og om norsk arbeidsliv, om lover og regler og om uskrevne regler. De er tre dager på skole og to dager i praksis. Min rolle er å være litt lim mellom arbeidsgiver og arbeidssøker. Jeg trives veldig godt i jobben. Det er viktig å like å jobbe med mennesker samtidig som jeg må tørre å stille krav, sier Svein-Roar Myklevold. Tid er penger Arbeidsdagen består av møter med flyktninger, og som han kjører sammen med ut til arbeidsgivere, og å delta på informasjonsmøter der temaet er praksis. - Utfordringen er å finne en best mulig jobb eller arbeidssted og som passer for den enkelte. Jeg forteller at jeg ikke har noen annen agenda enn å hjelpe deg med å få en jobb. De må selv ta ansvar for sitt eget liv. Harstad har lav ledighet, og det virker som om mange ønsker å bli her, sier han. I oljebransjen var Myklevold vant til at alt ble regnet i kroner og øre. Hva kostet det for eksempel bedriften å holde et stort møte dersom de ikke fikk fakturert det? - I arbeidet med flyktninger og i det offentlige tenker man tid og ikke omgjør dette i tapt inntekt for bedriften slik jeg tenkte i det private næringsliv. Det har nok tatt litt tid og endre på måten man tenker på, sier Svein-Roar Myklevold, som nå har vært et år i Flyktningtjenesten. - Jeg håper og tror at jeg kan fortsette i denne jobben. Det er 12 år til jeg fyller 62. Nøkkelen vil være fleksibilitet, trivsel, interessante arbeidsoppgaver og å ha lyst til å gå på jobb, sier han.

Gå til mediet

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt