AddToAny

- Jeg er født på det sykehuset som bombes nå

Maria Abdallah er 16 år og født i Gaza. I 2009, da hun var to år, flyktet familien til Norge. Etter et år på flyktningmottak på Stord, bor de nå fast der. Maria sitter i sentralstyret for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, går i første klasse på videregående og er en aktiv fotballspiller.
UNG AKTIVIST: 16-årige Maria fra Stord har vært aktiv i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom i tre år. - Vi har mange både nære og fjerne slektninger i Gaza. Vi snakker med dem når det går an, men ofte er det jo verken strøm eller internett der nå. Jeg var i Gaza sist for ti år siden. Da kom vi inn over Rafah, grenseovergangen i sør mot Egypt. Det var både vanskelig og dyrt, men vi dro alle fire - mor, storebror, lillebror og jeg. Vi har en tante der som vi er veldig knyttet til og har god kontakt med.
Maria påpeker kontrasten i at de fleste land raskt fordømte Russland da de invaderte Ukraina i februar i fjor, men ikke gjør det samme overfor Israel nå.
- En nær samlet verden fordømte også Hamas etter deres terrorangrep mot sivile israelere 7. oktober. Staten Israel bryter menneskerettighetene. «Dette er en veldig komplisert konflikt», sier mange. Men den er i
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt