Kjøkkenskriveren
23.02.2021
Bare måneder etter at kommunene Volda og Hornindal slo seg sammen, sto kjøkkendriften i Hornindal i fare for å bli nedlagt. Formannskapet vedtok fortsatt drift i desember, men de ansatte ser ingen grunn til å juble.
Volda kommune har i flere år slitt med høy gjeld og høyt driftsnivå i forhold til kommunens inntekter. I forbindelse med arbeidet med økonomiplan for de neste fire årene for den nye kommunen, kom forslaget om å legge ned kjøkkendriften ved Hornindal omsorgssenter på Grodås. Sentralkjøkkenet i Volda har kapasitet til å produsere for begge. Tanken var derfor at maten kunne kjøres fra Volda til omsorgssenteret i Hornindal. Det skulle vise seg å være et forslag som ikke hadde mye støtte, verken blant de kjøkkenansatte eller blant innbyggerne i Hornindal.
HALVE BYGDA
Kjøkkenet ved Hornindal omsorgssenter produserer mat til 30 personer og har 2,5 årsverk. Eldbjørg Kobberstad har jobbet ved kjøkkenet i 40 år. Hun vil ikke bare bevare arbeidsplassen sin. Like viktig for henne er at de eldre på omsorgssenteret har lokalt kjøkken med «matlukt» i korridorene. Ved hjelp av datteren startet hun en undersk
Gå til medietHALVE BYGDA
Kjøkkenet ved Hornindal omsorgssenter produserer mat til 30 personer og har 2,5 årsverk. Eldbjørg Kobberstad har jobbet ved kjøkkenet i 40 år. Hun vil ikke bare bevare arbeidsplassen sin. Like viktig for henne er at de eldre på omsorgssenteret har lokalt kjøkken med «matlukt» i korridorene. Ved hjelp av datteren startet hun en undersk