AddToAny

Importert kjøtt - vet forbrukerne hva de velger?

Importert kjøtt - vet forbrukerne hva de velger?
Kjøtt importeres fra godkjente slakterier, men slakterigodkjenningen omhandler ikke hvordan kjøttet er produsert. Det som er et stort tankekors, er at mye av det importerte kjøttet er produsert under forhold som bryter med norsk lov.
Hvis norske svineprodusenter hadde drevet slik, ville de blitt politianmeldt.

De siste ukene har det vært stort fokus på importert kjøtt som har blitt trukket tilbake på grunn av at det inneholder salmonellabakterien. Det er imidlertid andre forhold rundt produksjon av svinekjøtt som også burde få oppmerksomhet. Nortura totalmarked, som er markedsregulator, anslår at det framover må importers rundt 2,5 - 3,0 millioner kilo kjøtt hvert år.

Norge har, som eneste land i verden, krav om at hanngriser skal kastreres av veterinær. Det skal brukes lokalbedøvelse og langtidsvirkende smertestillende legemiddel. I de aller fleste andre land blir hanngrisene kastrert av bonden uten bruk av bedøvelse.

Halekupering, det at bonden

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Vi har nærmere 100 sneglearter i Norge. De fleste av disse har hus. Rundt 20 prosent er fremmede arter som ikke finnes naturlig i Norge. Kilde: Nibio
Bondebladet 02.05.2024
Del dine beste bilder med Bondebladets lesere på Instagram. Velg «Tagg personer» i Instagram, klikk på bildet og legg til bondebladet eller send bildet til redaksjonen@bondebladet.no
Bondebladet 02.05.2024
For 15. gang skal McDonald's, Felleskjøpet og Norges Bygdeungdomslag kåre Årets unge bonde.
Bondebladet 02.05.2024
Gartnerhallen skal tilrettelegge slik at du som grøntprodusent har de beste forutsetningene for å lykkes, selv med en omverden i rask endring.
Bondebladet 02.05.2024
Arnstein og Solbjørg Hoseth Kulseth investerer 9,5 millioner kroner i nytt hønsehus, og skal gjøre hobbysmåbruket i Stjørdal til levebrød.
Bondebladet 02.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt