BUSKAP
29.01.2021
Melk er et viktig næringsmiddel og i snitt konsumerer hver verdensborger 110,7 kg pr. år.
FAO oppgir at på globalt nivå bidrar melk med et gjennomsnitt på 134 kcal energi, 8,3 g protein, 7,6 g fett per person per dag. Dette tilsvarer henholdsvis 5, 10 og 9 prosent av den globale forsyningen av energi, protein og fett for den menneskelig befolkning. I tillegg inneholder melk et variert innhold av andre næringsstoffer som kroppen er helt avhengig av for eksempel vitaminer og mineraler. Det er derfor ingen tvil om at melk og melkeprodukter er sentrale for å brødfø verdens befolkning for å sikre underernæring og feilernæring også i fremtida.
IDF som organisasjon
IDF (www.fil-idf.org) er en organisasjon som ble etablert i 1903 og har hovedkontor i Brussel. Det er altså en av verdens eldste internasjonale organisasjoner - 117 år gammel. Den har overlevd to verdenskriger og er fortsatt særs vital. Den består av medlemmer fra de viktigste land innenfor meierisektoren i verden, nå 42 forskjellige land.
IDF er en bredt sammensatt organisasjon som består av 1 200 personer fra gårdbrukere, meierifolk, samvirke, akademia, forskere, offentlige personer, og matvareeksperter. Disse vil være eksperter innen 17 områder slik som: administrasjon, meieri-politikk, dyrehelse- og dyre-velferd, økonomi, markedsføring, vitenskap, melkeproduksjon, prosess, statistikk og laboratorievirksomhet, di
Gå til medietIDF som organisasjon
IDF (www.fil-idf.org) er en organisasjon som ble etablert i 1903 og har hovedkontor i Brussel. Det er altså en av verdens eldste internasjonale organisasjoner - 117 år gammel. Den har overlevd to verdenskriger og er fortsatt særs vital. Den består av medlemmer fra de viktigste land innenfor meierisektoren i verden, nå 42 forskjellige land.
IDF er en bredt sammensatt organisasjon som består av 1 200 personer fra gårdbrukere, meierifolk, samvirke, akademia, forskere, offentlige personer, og matvareeksperter. Disse vil være eksperter innen 17 områder slik som: administrasjon, meieri-politikk, dyrehelse- og dyre-velferd, økonomi, markedsføring, vitenskap, melkeproduksjon, prosess, statistikk og laboratorievirksomhet, di