Det er for tiden en endeløs strøm av nyheter fra Tyskland, der aktivistorganisasjoner finner glyfosat i alt fra morsmelk, urin og nå sist øl. Men la oss bare ta fem minutter og se på hva de faktisk har funnet, og la oss starte på starten, bokstavelig talt, med morsmelk.
For i juli i fjor kom nyheten fra De Grønne i Tyskland om at det var funnet rester av glyfosat i 16 prøver av morsmelk. Nivåene lå på mellom 0,2 og 0,4 mikrogram per liter. Sprøytemidler rett inn i munnen på nyfødte, slutt å amme nå! Eller.
For rett etterpå kunne BfR, det tyske motstykket til Mattilsynet, fortelle at de også hadde testet morsmelk for glyfosat. De hadde sjekka 114 prøver og fant nada, niks og njet glyfosat.
Men ok da, la oss si at det faktisk fantes 0,4 mikrogram glyfosat per liter morsmelk, hvor mye melk må en seks kilos baby drikke for å komme over Tysklands rimelige strikte grense på 0,3 milligram per kilo kroppsvekt? Det må nok en voksen baby til, for da går det ned på 4500 liter morsmelk om dag. Og fortsatt er vi på én hundrededel av hva som må til før noe som helst skade kan inntreffe.
Glyfosat i øl!
Så var det ølets tur. For om tyskerne liker morsmelk, så elsker de øl. Og i februar kunne München Evironmental Institut fortelle oss at det var glyfosat i øl. Dropp fredagspilsen vi blir forgiftet! Ja, det stemmer, men muligens ikke sånn som dere tror.
For her også snakker vi om påvisninger fra 0,55 til 29,74 mikrogram per liter øl. Det er altså i ufattelig lave nivåer og det mest imponerende er at vi i det hele tatt kan påvise dem (mer om det senere). Nok en gang kom BfR på banen og sa i fra om at hv