Optikeren
25.10.2022
Elisa Sunde driver "Brunsj og Briller" hvor hun serverer hjemmelaget mat torsdag til lørdag - og foretar synsundersøkelser tirsdag og onsdag. Den kreative kombinasjonen gjorde det mulig for optikeren å åpne egen praksis på sitt bittelille hjemsted, Skei, i vakre Jølster.
Jeg har alltid vært interessert i mat og ville egentlig bli kokk, forteller Elisa. - Tanken på ugunstige arbeidstider gjorde at jeg derimot slo det fra meg. Isteden valgte hun å studere optometri på Kongsberg før turen gikk videre til Oslo. Her jobbet hun som optiker hos Krogh Optikk på Majorstua i tre og et halvt år. Yrkeskarrieren fortsatte så hos Specsavers i Førde før hun fikk med kjæresten og flyttet til Bergen. Her fikk hun smaken på å kombinere utdannelsen med sine ferdigheter på kjøkkenet.
ALLSIDIGE ARBEIDSOPPGAVER
- Jeg jobbet hos Bjørn Engen i Mester Optikk, forteller hun. - Siden han var de fleste kundenes «fastoptiker» og det kun var oss to, ble det naturlig at han tok brorparten av synsprøvene. Mine oppgaver var mest å ta meg av kontaktlinsekundene, nye kunder og sosiale medier.
Når det enda var tid til overs, begynte jeg å servere kaker og kaffe til de som ventet. Vi hadde et lite kjøkken på bakrommet og kundene syntes det både var koselig og hyggelig med litt ekstra service.
MED
Gå til medietALLSIDIGE ARBEIDSOPPGAVER
- Jeg jobbet hos Bjørn Engen i Mester Optikk, forteller hun. - Siden han var de fleste kundenes «fastoptiker» og det kun var oss to, ble det naturlig at han tok brorparten av synsprøvene. Mine oppgaver var mest å ta meg av kontaktlinsekundene, nye kunder og sosiale medier.
Når det enda var tid til overs, begynte jeg å servere kaker og kaffe til de som ventet. Vi hadde et lite kjøkken på bakrommet og kundene syntes det både var koselig og hyggelig med litt ekstra service.
MED


































































































