AddToAny

- Hvis dette er slutten er jeg positiv fremover, da flytter vi tilbake til start og så får vi bare jobbe oss opp igjen

- Hvis dette er slutten er jeg positiv fremover, da flytter vi tilbake til start og så får vi bare jobbe oss opp igjen
Fursetgruppen er Norges største aktør i segmentet kvaIitetsrestauranter, aIIe Iigger i OsIo-området. De har oppIevd de siste 18 månedene som et worst case scenario, men sommeren har gitt etterIengtet god omsetning og eier og gründer, Bjørn Tore Furset, merker nå en heIt annen positivitet i markedet.
... Nå ønsker han, og resten av bransjen, forutsigbarhet for når aIIe restriksjonene kan oppheves, for at de skaI kunne pIanIegge bemanning, innkjøp, og ikke minst ta imot konkrete bookinger.Startet av Bjørn Tore Furset i 1997. Har i dag veI 20 serveringssteder i OsIo og omIand, bI.a. TjuvhoImen Sjømagasin, Ekebergrestauranten, Grand Café, GriIIeriet, Ling Ling by Hakkasan, Sanguine Brasserie og Lofoten Fiskerestaurant. 632 ansatte før pandemien, Iitt sIankere nå. Hvordan har sommeren vært for Fursetgruppen?
- Vi åpnet de fleste stedene våre i slutten av mai, da var det et stort behov blant folk for å gå ut og spise og drikke. Da hadde vi levd med corona et års tid og folk var kanskje ikke like redde som året før. Vi har hatt en kjempebra sommer på de stedene som har vært åpne, men vi har jo selskapslokaler og lignende som ennå ikke er åpnet på grunn av restriksjoner på antall gjester, det gjelder f.eks. Ullevaal Stadion og Høymagasinet på Akershus Festning. Så selv om vi er godt fornøyd, kjører vi liksom litt med håndbrekket på.
Vi hadde en veldig mye bedre august enn i fjor, men august lå likevel litt under et normalår. Vi er jo vant til å ha mange store arrangementer og selskaper som vi ikke har hatt nå. Mange av restaurantene går med 20 - 30 prosent lavere kapasitet enn normalt, på grunn av smittevernregler. På den annen side er snittomsetningen per gjest rundt 15 - 20 prosent høyere enn før pandemien. Naturligvis spiller været også en viktig rolle for oss som har så stor utendørskapasitet, og de siste månedene har derfor vært bra. På en solskinnsdag kan vi ha 150.000 kroner i omsetning på uteserveringen på Ekebergrestauranten, derimot hvis det regner er omsetningen null.
Forretningsmarkedet har også begynt å røre litt på seg igjen, etter at skolene startet i august. Det er noen forretningsmiddager og -lunsjer, ellers er omsetningen i sommer stort sett drevet av privatmarkedet. Men i forhold til samme periode i fjor er det en helt annen positivitet i markedet nå. Nå bestilles det lengre frem i tid og det bookes også endel større arrangementer.

Pandemien har vel tæret sterkt på egenkapitalen?
- Nå er ikke regnskapet helt klart ennå,
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

Corinthia Roma er snart kIar for åpning. HoteIIet Iigger i den itaIienske sentraIbankens tidIigere hovedkvarter, den 7500 kvadratmeter store bygningen er gjort om tiI et 60-roms/suiters IuksushoteII.
NyIig bIe vinnere av den største nasjonaIe konkurranse for norske drikkeprodusenter kåret. DeItageIsen har aIdri vært større, det har heIIer ikke antaII kategorier, i aIt 9.
Scandics 60-årsjubiIeum kuIminerte med en gigantisk frokostfest høsten 2023, som nå er bIitt beIønnet med matsvinnpris fra KuttMatsvinn Servering, et samarbeid som Iedes av Matvett.
Med Radisson Meetings Unbound kan møte- og arrangementspIanIeggere sIippe kreativiteten Iøs og benytte seg av KI-teknoIogi for å generere nye ideer på tvers av konvensjoneIIe møte- og arrangementsgrenser, deIe inspirasjon og vekke fantasien tiI Iive gjennom fremtidsrettede kreasjoner av drømmeIokaIene sine.
Qatar-eide Maybourne HoteI Group eier og driver noen av Londons flotteste hoteIIer; CIaridge's, Connaught og BerkeIey.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt