HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
16.06.2023
HvaIkjøtt kan være et Iitt eksotisk og spennende innsIag på menyen.
Nå er hvalsesongen i full gang, og i en tid der vi bør spise mer mat fra havet, er vågehvalen et viktig bidrag til sunn og kortreist sjømat.
Hvalkjøtt er naturlig mørt, og kjøttet har en markant og delikat profil. Behandler man denne fantastiske råvaren med respekt, kan gjestene få en opplevelse av de helt store.
Kjente kokker som Halvar Ellingsen på Kvitnes Gård, Jonathan Romano på Aquarie og Kim-Håvard Larsen på Umami, er noen av de som har oppdaget hvor unik denne råvaren er. Romano sier hval er noe av det beste han jobber med når det gjelder kjøtt generelt. Det fungerer som vanlig oksekjøtt, bare at det er mørere. Hvalkjøtt er naturlig mørt, og så har kjøttet en markant og delikat profil.
Oppskrifter til inspirasjon
På Norsk H
Gå til medietHvalkjøtt er naturlig mørt, og kjøttet har en markant og delikat profil. Behandler man denne fantastiske råvaren med respekt, kan gjestene få en opplevelse av de helt store.
Kjente kokker som Halvar Ellingsen på Kvitnes Gård, Jonathan Romano på Aquarie og Kim-Håvard Larsen på Umami, er noen av de som har oppdaget hvor unik denne råvaren er. Romano sier hval er noe av det beste han jobber med når det gjelder kjøtt generelt. Det fungerer som vanlig oksekjøtt, bare at det er mørere. Hvalkjøtt er naturlig mørt, og så har kjøttet en markant og delikat profil.
Oppskrifter til inspirasjon
På Norsk H