AddToAny

Hva kan vi gjøre for flyktningene fra Ukraina?

- Folk på flukt, uansett hvor de kommer fra, som har rømt fra krig og konflikt trenger det meste. Vi må være profesjonelle i møtet med dem. Hvordan kan vi støtte dem på best mulig måte? Her må hele organisasjonen dra sammen. Vi må vise at Norsk Folkehjelp er til å stole på når krisa kommer til Norge.
Dette var budskapet fra Norsk Folkehjelps generalsekretær Henriette Killi Westhrin til deltakerne på Samfunnspolitisk konferanse på Sørmarka i midten av mars. Hun kunne fortelle at mange av Folkehjelpas lokallag allerede var i full gang med planleggingen.
Norsk Folkehjelp har lang erfaring med å ta imot flyktninger, blant annet gjennom mottakstjenesten på Gardermoen og 30 års drift av asylmottak. Mottaksdriften ble lagt ned i 2018, og det foreligger ingen planer om å starte opp igjen. Men det fins mange andre måter å bidra på i en flyktningkrise, understreket Westhrin. Og deltakerne på konferansen var ikke opprådd for gode forslag.

SKAPER TRYGG MØTEPLASS PÅ STORD.
Susan Hassan Abdallah (44) er leder Norsk Folkehjelp Sunnhordland, et lag med stor aktivitet, særlig blant de unge i Solidaritetsungdommen, kan hun fortelle.
- Ordførerne i kommunene i Sunnhordland har hatt et møte om situasjonen, og siden de vet at vi allerede har aktiviteter rettet mot
: Susan Hassan Abdallah, Halvor Ravn Holøyen og Astrid Elise Larsen.

inkludering i samfunnet, har de spurt oss om vi kan ta ansvaret for å drive et samlingssted for de ukrainske flyktningene. Det har vi selvsagt sagt ja til.
Tanken er å skape en åpen møteplass der flyktningen kan føle seg trygge og får anledning til å snakke med folkehjelperne og hverandre.
- Stord
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Den 55 år gamle laotiske bonden og husmoren Khambay Munloung hadde ikke i sine verste mareritt kunnet forestille seg at familien hennes i gud-hvem-vet hvor mange år hadde levd side om side med et livstruende eksplosiv.
Appell 12.04.2022
Helt siden Norsk Folkehjelp begynte å rydde landminer i Kambodsja i 1992 har problemet med klasebomber vært åpenbart.
Appell 12.04.2022
Krigen mot Ukraina viser at Norsk Folkehjelp har mye å bidra med på mange områder. Årets 1.
Appell 12.04.2022
Bosnia-Hercegovina, 15. mai 1992: Borgerkrigen har pågått siden starten av april, og Sarajevo er under tung beleiring. Denne dagen skal den bosniske borgerkrigen også innta landets tredje største og mest multikulturelle by, Tuzla.
Appell 12.04.2022
José Negrete fra CNC-EA forteller om hvorfor denne rettssaken er så viktig for alle plantasjearbeiderne i Ecuador:
Appell 12.04.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt