Kjøkkenskriveren
23.06.2020
Arbeidet med Food-EPI nærmer seg slutten, og rapporten vil bli overlevert helse- og omsorgsminister Bent Høie når den er ferdig, tidlig til høsten. Kost- og ernæringsforbundet har representert kjøkkensiden i ekspertgruppen.
Hvis det er noe denne våren har vist oss, så er det at helsemyndighetene har en betydelig mer innholdsrik verktøykasse enn noen av oss ante. Den er fylt til randen med brutalt effektive virkemidler, og kan åpenbart tas i bruk, bare krisen er stort nok. Så er det heldigvis ikke unntakstilstand sånn til vanlig, for normalt er helsemyndighetenes virkemidler mer avdempet. Da handler det om milde anbefalinger og retningslinjer.
PERMANENT HELSEKRISE
En helsekrise som er mer permanent, er forekomsten av livsstilsykdommer. 23 prosent av den norske befolkningen har fedme. Dette er en av de viktigste risikofaktorene for dødsfall og helsetap. Helsemyndighetene
Gå til medietPERMANENT HELSEKRISE
En helsekrise som er mer permanent, er forekomsten av livsstilsykdommer. 23 prosent av den norske befolkningen har fedme. Dette er en av de viktigste risikofaktorene for dødsfall og helsetap. Helsemyndighetene