Natur & miljø
15.06.2016

Er miljøbelastningen fra oppdrett så stor at vi bør kutte ut oppdrettsfisken? Og hva slags sjømat kan vi i tilfelle erstatte den med?
er det bedre å spise fisken som fabrikktrålere soper opp av havet enn laks fra norske oppdrettsanlegg? og hvordan står det egentlig til med kysttorsken, makrellen og silda? Vi har bedt en generalsekretær og en marinbiolog om råd til forvirrede forbrukere.
- Vær vanskelig!
- Nei, jeg synes ikke man kan spise oppdrettslaks med god samvittighet, sier maren esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet.
Hun jobbet med fiskeri i miljøorganisasjonen WWf i en årrekke før hun fikk toppjobben i Naturvernforbundet. Hun har noen klare råd til forbrukerne.
- Vær vanskelig! spør etter laks fra luk-kede anlegg eller miljømerket oppdrettslaks i butikken. og hvis de ikke har det, be dem bestille det og fortell om hvordan vanlig oppdrettsfisk påvirker miljøet. På den måten kan vi som forbrukere legge press på næringen, sier esmark.
Gå til mediet- Vær vanskelig!
- Nei, jeg synes ikke man kan spise oppdrettslaks med god samvittighet, sier maren esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet.
Hun jobbet med fiskeri i miljøorganisasjonen WWf i en årrekke før hun fikk toppjobben i Naturvernforbundet. Hun har noen klare råd til forbrukerne.
- Vær vanskelig! spør etter laks fra luk-kede anlegg eller miljømerket oppdrettslaks i butikken. og hvis de ikke har det, be dem bestille det og fortell om hvordan vanlig oppdrettsfisk påvirker miljøet. På den måten kan vi som forbrukere legge press på næringen, sier esmark.