AddToAny

HumSam kan havne i NTNUs hovedbygning

HumSam kan havne i NTNUs hovedbygning
Fire løsninger presenteres for å få kabalen med å få plass til Dragvoll-miljøene i NTNUs samlede campus til å gå opp. Plasseringen av HumSam står sentralt.
I tillegg til at plasseringen av HumSam er sentral for den videre campusplanleggingen, legges det til grunn at den faglige klyngen med åtte institutter fra HF- og SU-fakultetene skal få en sentral plassering på Gløshaugen. Dette gjelder blant annet historie, språk og litteratur, samt sosiologi og statsvitenskap.

Det er gruppen som jobber med faglig lokalisering ved NTNU som har jobbet fram de fire alternativene. Se alternativene lengre ned i artikkelen.

Det store målet er å skape økt tverrfaglighet, ifølge utvalgsleder Berit Kjeldstad. Derfor har de samlet miljøene i ulike klynger.

Mener HumSam må ligge på platået

Flere av klyngene har sin naturlige plassering fra før, som lærerutdanningen på Kalvskinnet og helseklyngen på Øya, samt økonomi i Hesthagen. I helseklyngen inngår psykologi og sosialt arbeid. Økonomiklyngen inkluderer industriell økonomi og samfunnsøkonomi. Utvalget anbefaler at kunst, arkitektur og musikk samles i en KAM-klynge ved Samfundet. Miljøene som inkluderer naturvitenskap, IT og elektro og ingeniørvitenskap har allerede sin hovedplassering på Gløshaugen, og skal bli der.

Da gjenstår åtte HumSam-institutter.

- HumSam er en form for faglig klynge. De har likhetstrekk der du kan tenke at det er institutt på HF som samarbeider tett med institutt på SU. Det var ønskelig både fra deres og vår side at HumSam skulle være samlet. Vi har ikke opplevd at det var noen typiske klynger som pekte seg ut der disse instituttene burde inn. Derfor har vi valgt å beholde HumSam-samling som en disiplintilnærming, sier Kjeldstad til Universitetavisa.

Hun forteller at det er stor enighet mellom fagmiljøene og utvalget i at HumSam-klyngen må ligge sentralt på Gløshaugen.

- Vi ønsker

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt