AddToAny

Historisk: Importen gikk ned

Har du lyst til å lese en sak om at importvolumet av både ost, kjøtt, friske grønnsaker og poteter har gått ned? Her har du endelig muligheten.
I 2022 importerte vi jordbruksvarer, slik det er definert i WTO-avtalen, for 102,9 milliarder kroner. Det er en økning på 14,9 prosent fra året før.
Måler man importen i mengde, var det derimot en nedgang i importen, på 4,6 prosent.
Det viser tall fra Landbruksdirektoratets ferske rapport Omverdenen til norsk landbruk og matindustri, for 2022.

Ostepila snudde
Disse såkalte «jordbruksvarene» inneholder imidlertid mange produkter som er ikke er spesielt relevante for norsk jordbruk, som sigaretter, brus og råvarer til fiskefôr.
Men ser vi på de jordbruksvarene vi produserer selv i Norge, ser vi det samme bildet: Varene koster mer, men vi importerte mindre.
Osteimporten har over tid steget kraftig inn til Norge. I 2012 raste debatten om ostetoll. Det året importerte Norge 9 384 tonn ost. Ni år senere, i 2021, importerte Norge 17 387 tonn ost. Importen hadde for
Gå til mediet

Flere saker fra Bondebladet

I Bondebladet 25/5 skrives det i lederen følgende: «Å ikke gå med på å forhandle på det omforente tallmateriale fra Budsjettnemda, fører heller ikke til mer penger. Mer sannsynlig er det at staten ser på deg som en useriøs aktør.»
Bondebladet 26.05.2023
Landbrukskundene i Gjensidige får 255 millioner kroner i kundeutbytte i 2023.
Bondebladet 25.05.2023
Finn Kalvik synger om hele øya som er full av svarte, søte, store bjørnebær. Det er også tilfellet i et 1800 kvadratmeter stort drivhus i Lier.
Bondebladet 25.05.2023
Øker beitetilskuddet med 538 millioner, AK-tilskuddet med 207 millioner og RMP med 220 millioner.
Bondebladet 25.05.2023
Hvordan ser enga ut etter vinteren? Nå kan du få NLR-rådgiveren din med på en gjennomgang av grovfôrproduksjonen på din gård, for å diskutere og planlegge forbedringstiltak.
Bondebladet 25.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt