Bondebladet
04.05.2016
Norturas omstridte kyllingslakteri på Hærland har endelig stabil drift etter et utfordrende kyllingår. « Slakteriet er rigget for framtida »
Hvis det er store endringer i ordrene som kommer inn klokka 10.00, kan Nortura Hærland rigge om hele produksjonen. Hvis egne prognoser slår feil, kan slakteriet endre pakkelinjene fra filet til hel kylling eller omvendt, på kort tid.
- Det er viktig med fleksible løsninger. Det er en viktig faktor slik at vi kan tilpasse oss markedet hver dag, sier assisterende fabrikkdirektør Olav Bleie.
Det nye kyllingslakteriet på Hærland i Eidsberg har vært ute i hard vær. Store overskridelser i byggeprosessen har skapt tilsvarende overskrifter i mediene.
I tillegg har et trått år for kyllingprodusenter påvirket produksjonen på Norturas største kyllingslakteri. I 2015 slaktet de 6,6 millioner kilo mindre enn budsjet